Hamburger – Mexican style

Mexicaanse hamburger gepresenteerd op bord
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 2
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 35 m
Loading...
(5 / 5)

Zowel koriander, mais en guacamole staan garant voor een Mexicaanse smaakbeleving. Al deze smaakmakers zijn verwerkt in deze Mexican style hamburger. Maak hem, eet hem en waan je in een Mexicaans restaurant.

Ingrediënten

  • Hamburger
  • Guacamole
  • Enchiladasaus
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1 - Enchiladasaus

    Verhit de olie in een steelpan op matig hoog vuur. Voeg de bloem toe en roer dit door de olie. Laat de bloem zachtjes garen gedurende één minuut.

  • Stap 2

    Voeg hier vervolgens de ketchup of tomatenpuree en bruine basterdsuiker aan toe. Voeg de kruiden (chilipoeder, knoflook, zout, komijn, oregano) en bouillon toe een het geheel en laat het op een lage stand zachtjes 10-15 minuten pruttelen, totdat er een mooie dikke saus ontstaat. Laat de saus rustig afkoelen voor verder toepassing.

  • Stap 3 - Hamburger

    Maak de maïskorrels fijn en doe ze samen met de koriander en enchiladakruiden of saus bij het gehakt. (Kneed niet, want hoe warmer het vlees wordt hoe meer vocht het verliest).

  • Stap 4 - Bereiden guacamole

    Snipper de rode ui zo fijn mogelijk en snijd de knoflook zeer fijn. Haal vervolgens de zaadlijst uit de kwart rode peper. Snijd ook deze vervolgens mooi fijn. Snijd tenslotte de tomaat in hele kleine fijne blokjes.

  • Stap 5

    Halveer de avocado's in lengte rondom de pit. Draai de twee helften van elkaar af en verwijder vervolgens de pit. Snijd vervolgens voorzichtig een raster in de avocado, ga hierbij tot aan de schil, maar snijd er niet doorheen. Schraap vervolgens met een lepel het vruchtvlees uit de avocado en doe dit in een ruime kom.

  • Stap 7

    Knijp het partje limoen uit boven de kom, vang eventuele pitjes op. Prak de avocado een beetje fijn. Wanneer deze is fijngeprakt, voeg je hier de ui, knoflook en rode peper aan toe en meng je het geheel goed door elkaar. Voeg vervolgens peper en zout naar smaak toe. Voeg als laatste de stukjes tomaat toe en roer het geheel nog eenmaal goed door. Zorg ervoor dat de tomatenblokjes hierbij zo heel mogelijk blijven. Zet de guacamole voor de beste smaak nog minimaal een uurtje in de koelkast, voordat je deze gaat gebruiken.

  • Stap 9 - Hamburgers vormen

    Vorm van het gehakt twee mooie hamburgers met een doorsnede van ongeveer 12 tot 13 cm. Druk het vlees niet te hard aan, maar net genoeg zodat het een ronde schijf blijft. Dek de hamburgers af met folie en leg ze nog even weg in de koelkast.

  • Stap 10 - Broodjes grillen

    Snijd de broodjes door midden. Bak of grill (barbecue of grillpan) de gesneden kant even goed aan. Zet ze vervolgens even weg.

  • Stap 11 - Hamburgers grillen

    Neem de hamburgers uit de koeling, verwijder de folie bestrooi ze aan beide kanten met wat peper en zout. Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft van 200°C is. Bij gebruik van een grillpan deze goed opwarmen en de afzuiger op de hoogste stand zetten.

  • Stap 12

    Bak nu de hamburgers door regelmatig te keren (iedere 2 min.) in 8 minuten gaar. Doe na de 3e draaibeurt de kaas op de hamburger! Controleer de hamburger door er een af te nemen en een klein beetje in te snijden. Is hij niet naar wens, dan moet hij nog wat langer. Dit heeft ook met de dikte en wens van de gebruiker te maken. Neem de hamburgers van het vuur en laat ze heel even rusten.

  • Stap 13

    Was de sla en snijd de blaadjes in dunne reepjes.

  • Stap 14 -Afronding

    Bouw de Mexicaanse Hamburger als volgt op: Bord, onderzijde broodje, enchiladasaus, reepjes sla, 1 plakje rode cheddar, schep guacamole, wat maïskorrels, bovenzijde broodje. Eet smakelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt