Smokey bastard burger

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(5 / 5)

Een maaltijd hamburger met een rokerige smaak, vandaar de naam smokey bastard. Heerlijk in combinatie met coleslaw en aardappelpartjes, mits je nog niet vol zit van de hamburger.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd de ui in halve ringen. Haal het kontje van de sla af en trek de slabladeren uit elkaar. Was deze even en laat drogen op keukenpapier. Snijd de tomaat vanaf het kontje in dunne plakken (4 grote plakken zijn genoeg om 4 broodjes te beleggen). Snijd de paprika door midden, haal de steel en zaadlijsten eruit en snijd in repen.

  • Stap 2

    Rooster in een grillpan de repen paprika, laat ze een beetje zwart blakeren, dan worden ze wat rokerig van smaak. Als de paprika klaar is, haal je deze uit de pan en zet je ze aan de kant. In de pan rooster je vervolgens de broodjes, welke je vooraf door midden snijd. Verwarm in een koekenpan een scheut olijfolie en fruit hierin de uiringen totdat deze zacht en glazig zijn. Haal de uiringen vervolgens uit de pan en bak in het overgebleven vet de bacon krokant. Zodra deze bruin gekleurd is en krokant aanvoelt kun je bacon laten uitlekken op keukenpapier. De broodjes haal je uit de pan wanneer er ze licht krokant aanvoelen en er mooie goudbruine strepen op het broodje zichtbaar zijn. Leg ze gelijk op de borden.

  • Stap 3

    Grill vervolgens de burgers in de grillpan, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Na het omdraaien, kun je in de laatste minuut de cheddar op de burgers leggen zodat deze nog goed kan smelten.

  • Stap 4

    Maak de saus door 2 grote eetlepels mayonaise te mengen met een scheutje water. Zo ontstaat er een wat dunnere saus. Voeg vervolgens de gerookte paprikapoeder en een klein schepje chilipoeder toe en roer het geheel goed door. Proef even en voeg naar smaak nog wat gewone paprikapoeder of chilipoeder toe. Is je saus klaar? Smeer dan het broodje in met de saus.

  • Stap 5

    Leg op de onderkant van het broodje, bovenop de saus het blad Romaanse sla, doe daarop een schepje ui en top deze af met de burger. Leg op de burger de reep paprika, daar bovenop de plak tomaat en tot slot de bovenkant van het bolletje. Stapel het geheel op, steek er een satéprikker doorheen en serveer je burger. Bon apetit!

Tips & variaties

  • Vind je het wat te pittig? Smeer dan 1 kant in met saus of voeg wat ketchup toe aan de saus. Dit maakt hem wat zoeter en heft de pittigheid een beetje op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt