Een pittige Thaise groene curry met kip. Serveer de curry warm met witte rijst.
Maak de kipfilet schoon en snijd deze in blokjes. Doe de kipfilet in een bak en doe hier 2 eetlepels van de Thaise groene currypasta bij, het recept vind je ook op onze website. Roer dit goed door en zet de kipfilet even weg in de koelkast.
Snijd het uiteinde van de paksoi af en snijd deze in repen. Was de paksoi in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de paprika in halve repen. Zet een pannetje water op en blancheer de sugar snaps. Snijd in de tussentijd roosjes van de broccoli en maak de taugé schoon.
Verhit een wok op hoog vuur, wanneer deze heet is doe dan de arachideolie en sesamolie in de pan, beweeg de pan om de olie te verdelen. Haal de kip vervolgens uit de koelkast en doe dit in de wok. Bak de kip rondom aan en voeg de rest van de currypasta toe. Bak dit voor ongeveer 30 seconden. Voeg vervolgens de broccoli en paprika toe en wok dit even. Giet de kokosmelk in de pan en doe de sugar snaps erbij. Roer het geheel goed door en breng de curry aan de kook. Laat het geheel 5 minuten koken en voeg vervolgens de taugé en paksoi toe, zet het vuur lager. Proef af en toe om te kijken of de groente gaar is. Als de groente gaar is snijd je de limoen doormidden en knijp je het limoensap in de pan. Roer de pan nog even goed door.
Mocht het geheel nog wat te waterig zijn gebruik dan bijvoorbeeld maizena om het geheel wat dikker te maken. Serveer de curry warm met bijvoorbeeld rijst.