Saté easy way is onderdeel van een vullende maaltijd die in 20 minuten klaar is. Voor de saté maken we in dit geval gebruik van varkenshaas, maar kippendijen kan natuurlijk ook.
Snijd het vlees in grove stukken
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een hakmolen en maal het tot een smeuïge massa. Voeg de marinade bij het vlees en meng het goed door elkaar.
Snijd de knoflook en de ui heel fijn. Voeg het samen met de andere ingrediënten voor de marinade bij het vlees. Roer het geheel goed door elkaar.
Neem een grillpan of koekenpan en bak het vlees gaar in 4-5 minuten door regelmatig even om te scheppen.
Check even of het vlees gaar is door even een stukje door te snijden. Als het vlees gaar is voeg dan de kant en klare satésaus toe aan het geheel. Doe dit schepje voor schepje. Neem zoveel als jezelf lekker vindt.
Voor de easy-way kun je lekker wat patatjes en groente toevoegen
Voor de easy-way is de saté ook lekker met wat stokbrood en een frisse salade.
Het is nog lekkerder als je het vlees wat langer in de marinade laat staan, zodat het goed in het vlees kan intrekken.
De gemarineerde saté kan ook op stokjes worden geregen en op een barbecue worden gegrild.