Nasi Goreng – Indonesisch

Nasi goreng op bord met komkommer en sate
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 35 m
Loading...
(5 / 5)

Nasi Goreng, gekookte en vervolgens opgebakken rijst. Vaak met lekkere kruidenmengsels, groente en ei. In deze variant is de rijst opgebakken in het kruidenmengsel en het ei, hierdoor kleeft de ei en de kruiden vast aan de rijstkorrel.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Kook de rijst in 8 minuten gaar en giet deze af. Laat de rijst vervolgens 8 minuten staan met de deksel op de pan.

  • Stap 2

    Snijd de peper en knoflook fijn. Neem een wok en verwarm hierin een scheut zonnebloemolie.

  • Stap 3

    Doe de peper, knoflook en de trassi in de pan en fruit deze op middelhoog vuur aan.

  • Stap 4

    Verkruimel het bouillonblokje boven de wok en voeg ook de laos en ketjap toe. Roer dit goed door elkaar.

  • Stap 5

    Breek de eieren boven het mengsel en roer deze goed los tot dat er een papje ontstaat.

  • Stap 6

    Voeg vervolgens schep voor schep de rijst toe aan het mengsel. Schep de rijst goed om zodat het kruidenpapje zich goed vermengd met de rijst.

  • Stap 7

    Snijd de bosui in dunne ringen en voeg deze toe aan de nasi. Schep nog eenmaal goed om. De nasi is klaar wanneer deze goed warm is en alles goed met elkaar vermengd is.

Tips en variaties

  • Voor het allerbeste resultaat doe je de rijst in een bak en laat je deze afkoelen. De korrel is dan droog wanneer je hem gaat opbakken en behoud zijn vorm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt