Deze Oostenrijkse jagersaus of jachtsaus (jägersaus) is gemaakt op basis van rode wijn, tomaat en champignons. De saus heeft een zacht zoete kruidige smaak en is gemakkelijk te maken. Deze jagersaus is heerlijk bij kip, schnitzel, biefstuk, rollade, maar past ook bij verschillende groenten.
Snijd de sjalotjes en de knoflook mooi fijn.
Smelt de boter op middelhoog vuur in de pan.
Voeg de fijngesneden sjalotjes en knoflook toe en laat dit even op laag vuur zachtjes fruiten. Voeg wanneer de sjalot en knoflook is toegevoegd de spekjes toe en bak deze op middelhoog vuur mee.
Voeg de rode wijn en tijm toe en laat het geheel op middelhoog vuur voor 2 minuten zachtjes koken.
Voeg na 2 minuten de bouillon, paprikapoeder, steranijs, witte peper en bruine basterdsuiker en tomatenpuree toe. Roer het geheel goed door en laat de saus op laag vuur voor zo'n 5 minuten rustig pruttelen.
Snijd ondertussen de champignons in partjes en voeg deze na de 5 minuten pruttelen aan de saus toe.
Meng in een schaaltje de maizena met het water en voeg dit toe aan de saus. Roer de saus goed door, als deze voor jou de juiste dikte heeft bereikt is hij klaar.
Geen maizena in huis? Gebruik dan een lepel bloem en laat dit even zachtjes mee garen tijdens stap 3.
De wijn is ook te vervangen door Ruby Port. de jagersaus krijgt daardoor een nog vollere smaak.
Te veel saus? De saus is goed in te vriezen om later te gebruiken.
Ook lekker als stoof met kip. Zie op onze website: Kip met jagerssaus.
Heerlijk met een Schnitzels en frietjes.