Rode portsaus met tijm

Tijmsaus
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Een zachte rode portsaus met tijm en een extra zoetje van honing. Serveer deze saus bijvoorbeeld bij kip of schnitzels en vul aan met geitenkaas en katenspek.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd de sjalotjes en de knoflook heel fijn.

  • Stap 2

    Smelt de boter op middelhoog vuur in de pan.

  • Stap 3

    Voeg de fijngesneden sjalotjes en knoflook toe en laat dit even op laag vuur zachtjes fruiten.

  • Stap 4

    Als de knoflook en sjalotjes gefruit zijn, voeg dan de rode port en tijm toe en laat het geheel op laag vuur voor 2 minuten zachtjes pruttelen. Voeg na 2 minuten de honing en mosterd toe en roer goed door.

  • Stap 5

    Voeg de groentebouillon aan de saus toe en roer het geheel goed door. Laat de saus op laag vuur voor zo'n 5 minuten rustig pruttelen.

  • Stap 6

    Meng in een schaaltje de maizena met het water en voeg dit toe aan de saus. Roer de saus goed door, als deze voor jou de juiste dikte heeft bereikt is hij klaar.

Tips en variaties

  • Serveer de saus bij Schnitzels en friet.

  • De saus is ook heerlijk bij kip.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt