Javaanse satésaus

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 10
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(3.7 / 5)

Heerlijke satésaus met of zonder stukjes pinda. Lekker voor bij de saté en snel te maken.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Doe de olie, knoflook, peper en gember in de pan (liefst een steelpan) en daarna de tomatenpuree. Zet het vuur zacht om aanbranden te voorkomen.

  • Stap 2

    Doe de pindakaas erbij en blijf goed roeren. Roer totdat de pindakaas een gladde structuur heeft. Als het dikker wordt, voeg dan geleidelijk de kokosmelk en de melk erbij.

  • Stap 3

    Vervolgens ketjap en azijn erbij. Als laatste voeg je de laos toe. Blijven roeren. Als de saus te dik is, voeg er dan nog wat melk aan toe. Voeg op het laatst zout naar smaak toe.

Reacties (2)

  • Sylvia Gajadhar

    Zou graag meer sambal(pinda)of andere sauzen recepten willen van u,en ook andere lekkere dingen

  • Astrid

    Beste Sylvia, wat leuk om te horen! Binnenkort komt onze eerste (soldaten) sambal online. Team chefkokkie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt