Sajoer groente

Sajoer groente
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4-6
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 45 m
Loading...
(4.4 / 5)

Sajoer groente is een mild en kruidig groenterecept. De saus heeft een kruidige en enigszins zoete smaak en gaat goed samen met groenten en eventueel kip als het niet vegetarisch hoeft te zijn. Ik maak het gerecht compleet met gewokte wortel, paprika, rode ui, peulen, champignons en prei. Maar ook in combinatie met andere groente is het geen probleem met deze zelfgemaakte boemboe. Heb je even wat minder tijd dan is een groentepakket van de buurtsupermarkt een mooi alternatief.

Ingrediënten

  • Sajoer groente - Boemboe
  • Groenten - Kip
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1 - Woksaus (boemboe)maken

    Snijd de knoflook en de ui en rasp de gember zeer fijn. Doe een beetje olie in een wok en fruit de knoflook, de ui en gember enkele minuten op een laag vuur.

  • Stap 2

    Zet het vuur wat lager en voeg vervolgens het bouillonblokje, basterdsuiker, venkelzaad, ketoembar, kurkuma, zwarte peper, sambal en het water toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen. Schep regelmatig even door.

  • Stap 3

    Voeg dan het maïzenapapje toe om de saus in te laten dikken. (Je kunt ook gebruik maken van 1 el maïzena express). Laat de boemboe in een schaaltje afkoelen en maak de wok- of hapjespan even schoon om hierin de kip en groente te wokken.

  • Stap 4 - Kip en Groenten

    Snijd de kippendijen in stukjes van ongeveer 2- 3 cm. Bak nu de kip met 2 el van de woksaus in de pan. Schep deze regelmatig even goed door. Als de kip mooi gebruind is haal je de kip uit de pan en zet deze even apart.

  • Stap 5

    Maak de nu wortels schoon en schaaf of snijd ze ze in dunne plakken. Zet de wok op een hoog vuur en wok in 1 el olie de wortel en schep deze regelmatig even om.

  • Stap 6

    Maak de peulen schoon. Vind je een hele peul te groot, snijd deze dan door midden. Wok ze mee met de wortel.

  • Stap 7

    Maak nu de paprika schoon en snijd deze in stukjes van ongeveer 2 cm. Laat ze lekker meewokken bij de wortels.

  • Stap 8

    Maak de ui schoon en snijd deze in niet al te kleine stukken of in halve ringen. Wok ook de ui even mee totdat deze glazig is. Snijd de prei in ringen en voeg toe.

  • Stap 9

    Maak de kastanjechampignons schoon, snijd ze in partjes en voeg deze als laatste toe.

  • Stap 10

    Voeg nu de kip weer toe aan de groente samen met de overige woksaus. Laat het geheel onder regelmatig doorscheppen even goed doorwarmen.

Tips & variaties

  • Voor een snelle versie maak je gebruik van een zak voorgesneden groente uit de supermarkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt