Zin in een lichte soep uit de Surinaamse keuken? Probeer dan eens deze saoto soep. Makkelijk te maken op jouw eigen manier. Wij geven je hier het recept zoals wij gebruiken. De basis is een smaakvolle kippenbouillon aan te vullen met garnituur bestaande uit onder andere ei, taugé, frietjes en bijvoorbeeld witte rijst.
Breng het water in een ruime pan aan de kook. Was de kippenbouten. Pel de knoflook, schil de ui en snijd verticaal door de helft.
Voeg aan het water de kippenbouten, de laos, knoflook, ui, citroengras, het salamblaadje, de bouillonblokjes en de witte peper aan toe. Breng dit alles aan de kook.
De soep moet nog verder koken op een zacht vuurtje gedurende 1 uur. Daarna even proeven of de soep voldoende smaak heeft qua zout. Haal de kippenbouten uit de soep en haal het vlees er vanaf.
Kook ondertussen de eieren en pel deze en snijd in plakjes. Maak de taugé schoon en blancheer deze gedurende een paar minuten. kook de witte rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Laat afkoelen.
Serveer de saotosoep als volgt: neem een soepkom, schep wat rijst op de bodem. Gevolgd door de taugé, ei, frietjes, gebakken uitjes, wat kippenvlees en bosui. Doe daar wat zoute ketjap naar smaak over heen. Schenk daarover heen de bouillon. Varieer gerust met de ingrediënten van het garnituur!