Pastinaak-tomatensoep

Geroosterde paprika-tomatensoep in glas
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(4 / 5)

Houd je van verse soep? En helemaal als je niet zoveel handelingen hoeft te verrichten om deze te maken? Dan is deze smaakvolle soep van pastinaak, tomaat en paprika een zeer geschikte kandidaat.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Was de tomaten en paprika en hak de tomaten in 4 grove stukken. Halveer de paprika en haal de zaadlijst eruit. Hak de paprika vervolgens ook in grove stukken.

  • Stap 2

    Pel de ui en knoflook en snijd deze beide fijn. Schil de pastinaak en de gember. Hak de pastinaak in grove stukken en hak de gember fijn.

  • Stap 3

    Verhit in een grote pan wat olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook, gember, paprika en pastinaak ongeveer 5 minuten.

  • Stap 4

    Voeg de tomatenpuree toe en bak deze al roerend ongeveer 2 minuten mee met het mengsel.

  • Stap 5

    Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan, voeg de tomaten en het water toe en roer goed door. Laat de soep ongeveer 30 minuten op laag vuur pruttelen.

  • Stap 6

    Na 30 minuten pureer je de soep en laat je hem daarna nog ongeveer 10 minuten pruttelen. Daarna is de soep klaar en kan deze worden geserveerd. Je kan de soep ook laten afkoelen en per portie invriezen.

Tips en variaties

  • Vind je de soep te dik? Voeg dan meer water toe.

  • De soep kan ook koud worden gegeten en is dan een soort Gazpacho.

  • Dit soepje is ook zeer geschikt voor op een Tapas plank.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt