Kerrie-preisoep

Kerrie-preisoep in kom
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 0 m
Loading...
(0 / 5)

Een romige soep op basis van kerrie en boordevol groenten. Lekker voor bij de lunch met een bijpassend broodje of als voorgerecht bij een volledige maaltijd. Past binnen de veganistisch recepten.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.

  • Stap 2

    Schil de wortels, de aardappel, de pastinaken en de appel. Verwijder bij de appel ook het klokhuis. Snijd alles in blokjes.

  • Stap 3

    Snijd de preien in de lengte door en snijd in halve ringen. Was de prei in ruim water.

  • Stap 4

    Verwarm een soeppan en doe hierin 3 eetlepels olie. Fruit hierin de ui en de knoflook.

  • Stap 5

    Voeg bij de ui en de knoflook de kerriepoeder, kurkuma, wortel, aardappel, pastinaak, appel en prei toe. Bak alles gedurende 2 tot 3 minuten mee op middelhoog vuur.

  • Stap 6

    Voeg 1 liter water, de bouillonblokjes en de kookroom toe. Breng het geheel aan de kook en laat het circa 20 minuten zachtjes koken.

  • Stap 7

    Pureer de soep met een staafmixer of blender en breng het geheel op smaak met wat zout en peper.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt