Cannelloni met Nduja en aubergine

Cannelloni met nduja en aubergine
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Deze cannelloni met Nduja, de smeerbare salami uit Calabrië, heeft een licht pittige en kruidige smaak. Door het te combineren met aubergine en ricotta, wordt de pittigheid iets gedempt. Verras je gasten tijdens een etentje met dit voorgerecht.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Vul een pan met water, voeg hier zout aan toe en breng het water aan de kook. Voeg wanneer het water kookt de cannelloni toe en kook deze 15 minuten. Wanneer de 15 minuten om zijn giet je de cannelloni af en spoel je ze na met koud water zodat de garing stopt.

  • Stap 2

    Snijd de cannelloni in 3 evenredige stukken. Snijd vervolgens de stukken schuin doormidden zodat je in totaal 18 stukjes hebt. Zet deze even weg tot later gebruik.

  • Stap 3

    Neem een koekenpan en verwarm hierin twee eetlepels olijfolie. Als de olie warm is bak dan op middelmatig vuur de basilicum kort aan twee kanten aan. (LET OP, het zal gaan spetteren!) De blaadjes kleuren donkergroen en worden krokant en iet wat doorzichtig. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen op keukenpapier.

  • Stap 4

    Was de aubergine en snijd deze vervolgens over de lengte in plakken. Snijd de plakken vervolgens in repen en maak er vervolgens blokjes van ongeveer 5 millimeter groot van.

  • Stap 5

    Laat een hapjespan of koekenpan warm worden en verwarm hierin vervolgens een laagje olie. Bak hierin de aubergine gaar. Voeg vervolgens de Nduja toe en roer het geheel goed door.

  • Stap 6

    Haal de pan van het vuur en voeg de ricotta toe en roer dit goed door elkaar.

  • Stap 7

    Neem kleine schoteltjes of bordjes en strooi hierover wat (vers) geraspte parmezaanse kaas. Verdeel over elk bordje 3 stukjes cannelloni en zet ze met de platte kant op het bordje. Verdeel het mengsel over de stukjes cannelloni door deze met een klein lepeltje erin te scheppen.

  • Stap 8

    Decoreer het bordje met een blaadje (gefrituurde) basilicum en serveer.

Tips en variaties

  • Nduja is onder andere te koop bij Albert Heijn. Daar wordt Nduja verkocht in een potje, wat het makkelijk smeerbaar maakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt