Lasagne simpel – geroosterde pompoen

Lasagne simpel met geroosterde pompoen
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 35 m
  • Klaar in: 45 m
Loading...
(5 / 5)

Een simpele lasagne, verrassend opgebouwd met heerlijke ingrediënten. Genieten van een lasagne zonder dat er een oven aan te pas komt? Maak dan deze simpele lasagne met geroosterde pompoen.

Ingrediënten

  • Geroosterde pompoen
  • Saus
  • Overige vulling
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1 - geroosterde flespompoen

    Verwarm de oven voor op 180° C. Doe de blokjes flespompoen in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en voeg de kruiden eraan toe. Schep de blokjes even goed om zodat de kruiden en olie overal komen te zitten. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en rooster de pompoengedurende circa 30 minuten. Schep af en toe even om.

  • Stap 2 - geroosterde tomaatjes

    Was de cherrytomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie, wat suiker en zout. Zet de tomaatjes bij de pompoen in de oven en rooster gedurende circa 20 minuten.

  • Stap 3 - saus

    Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan. Ontdoe de worst van zijn vel en kruimel het vlees in de hapjespan. Voeg de oregano en chilipoeder toe aan het vlees. Duw tijdens het bakken het vlees plat en in stukjes met je lepel/spatel. Voeg na ongeveer 3 minuten of wanneer het vlees goudbruin gebakken is de passata toe aan het geheel. Voeg de pimenton toe aan het mengsel en laat dit op laag vuur een beetje inkoken tot je een wat stevigere massa hebt. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.

  • Stap 4 - pestospread

    Verwarm in een kleine pan of steelpan de pestospread of verse pesto met de crème fraîche op een laag vuur. Roer regelmatig.

  • Stap 4

    Kook ondertussen een pan met ruim water voor de lasagnebladen. Rooster de geschaafde amandelen in een koekenpan totdat ze mooi gebruind zijn, haal de amandelen vervolgens uit de pan zodat ze niet verbranden.

  • Stap 5

    Haal de lasagnebladen los van elkaar. Dit doe je om te voorkomen dat de bladen aan elkaar plakken tijdens het koken. Kook de bladen in 4 minuten beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.

  • Stap 6

    Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel hierover 1/3 van de saus, 1/3 van de rucola, 1/3 van de geroosterde pompoen, 1/3 van de geroosterde tomaatjes en tot slot 1/3 van de pestosaus. Herhaal deze stap nog 2 keer, zodat je in totaal 3 lasagnebladen hebt gestapeld.

  • Stap 6

    Verdeel de geschaafde amandelen over de borden en serveer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt