Linzenspaghetti

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(3 / 5)

Deze smaakvolle spaghetti zit bomvol met groenten en is daarmee ook vegetarisch. De saus is gemaakt op basis van linzen en maakt deze spaghetti daarmee zeer voedzaam.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Snipper de ui en de teentjes knoflook. Schil de winterwortels en snijd ze in kleine blokjes, snijd ook de courgette in kleine blokjes.

  • Stap 2

    Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook totdat deze mooi glazig zijn (zo'n 5 tot 10 minuten).

  • Stap 3

    Voeg de wortel, courgette, rozemarijn, tomatenblokjes en de passata toe en kook het geheel zachtjes in tot een dikke saus. Breng op smaak met wat zout en peper. Voeg op het laatst de linzen toe.

  • Stap 4

    Kook intussen de spaghetti (beet)gaar. Schep de groentesaus over de spaghetti en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt