Tagliatelle met dille roomsaus en gerookte zalm

Tagliatelle met dille-roomsaus en gerookte zalm
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 45 m
Loading...
(5 / 5)

Deze tagliatelle met dille roomsaus, gerookte zalm en broccoli is echt een toppertje. De gebruikte ingrediënten zorgen voor een mooi smaakpalet en vullen elkaar goed aan waardoor er een heerlijk gerecht ontstaat.

Ingrediënten

  • Dille roomsaus
  • Tagliatelle met gerookte zalm
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1 - Dille roomsaus

    Haal de schil van de sjalot en knoflook. Snipper de 2 sjalotjes en 2 tenen knoflook vervolgens fijn.

  • Stap 2

    Verwarm in een pannetje 2 el olijfolie en fruit in deze pan de fijn gesnipperde sjalotjes en knoflook op middelhoog vuur even aan,

  • Stap 3

    Snijd de semi zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en voeg ze toe aan de gefruite knoflook en sjalot. Laat deze even twee minuten zachtjes mee bakken.

  • Stap 4

    Voeg nu de 250 ml kookroom toe en roer goed door. Breng het geheel net tegen de kook aan.

  • Stap 5

    Voeg vervolgens de grove mosterd, dille, chilipoeder en de komijn toe en roer de saus goed door. Rasp de schapenkaas en voeg deze al roerend toe aan de saus.

  • Stap 6

    Laat het 5 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed worden opgenomen door de room. Zet de saus aan de kant totdat je deze gebruikt en warm dan nog even kort op.

  • Stap 7 - Tagliatelle

    Zet een pan water op en voeg de tagliatelle toe wanneer het water kookt. Kook de tagliatelle vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 8

    Breng nog een pan met water aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli en doe deze in het kokende water. Blancheer de broccoli in ongeveer 4 minuten beetgaar. Haal ze uit de pan en zet ze aan de kant.

  • Stap 9

    Als de tagliatelle gekookt is, giet je deze af en voeg je hier de broccoli aan toe.

  • Stap 10

    Breek de warm gerookte zalm in stukken en voeg toe aan de tagliatelle en broccoli. Schep het geheel door elkaar en schep vervolgens op de borden. Drapeer vervolgens op elk bord een lepel dille roomsaus. Eet smakelijk!

Tips en variaties

  • Maak eventueel gebruik van het recept voor gerookte zalm op deze website. Dit verlengt uiteraard de bereidingstijd, maar eenmaal geproefd wil je nooit meer anders. https://www.chefkokkie.nl/kookschrift/gerookte-zalm/

x

Wachtwoord kwijt