Lasagne simpel – gerookte kip en geroosterde paprika

Open lasagne met gerookte kip en gedroogde Parmaham
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(5 / 5)

Een simpele lasagne, verrassend opgebouwd met heerlijke ingrediënten. Genieten van een lasagne zonder dat er een oven aan te pas komt? Maak dan deze simpele lasagne met gerookte kip, rucola, geroosterde tomaatjes, geroosterde paprika en een zachte pestosaus.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Was de cherrytomaatjes, leg ze in een ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie en wat suiker en zout. Snijd de paprika's in lange repen, leg ze op een vel bakpapier op een rooster en smeer in met olie. Rooster de tomaatjes en paprika's gedurende circa 20 minuten. De paprika's zijn klaar als ze gebruind zijn en blaren vertonen.

  • Stap 2

    Doe de pastasaus in een pan en verwarm op een middelhoog vuur. Roer af en toe om. Verwarm in een kleine pan of steelpannetje de pestospread of verse pesto met de crème fraîche op een laag vuur. Roer regelmatig.

  • Stap 3

    Kook ondertussen een pan met ruim water voor de lasagnebladen. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan totdat ze mooi gebruind zijn, haal ze vervolgens uit de pan zodat ze niet verbanden. Snijd de gerookte kip in smalle reepjes.

  • Stap 4

    Bak in een koekenpan de plakken parmaham zachtjes uit, totdat ze mooi knapperig zijn. Laat ze afkoelen en breek in wat grovere stukken.

  • Stap 5

    Haal de lasagnebladen los van elkaar. Dit doe je om te voorkomen dat de bladen aan elkaar plakken tijdens het koken. Kook de bladen in 4 minuten beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.

  • Stap 6

    Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel hierover 1/3 van de tomatensaus, 1/3 van de rucola, 1/3 van de gerookte kip, 1/3 van de geroosterde tomaatjes, 1/3 van de repen geroosterde paprika, en tot slot 1/3 van de pestosaus. Herhaal deze stap nog 2 keer, zodat je in totaal 3 lasagnebladen hebt gestapeld.

  • Stap 7

    Verdeel de pijnboompitjes over de borden en serveer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt