Ovenschotel met orzo, tomaat en gehakt

Orzo met tomaat en gehakt in een ovenschaal.
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 45 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(4.7 / 5)

Deze ovenschotel met Orzo, een rijstvormige pasta, tomaat en gehakt is gemakkelijk te maken. Je geniet in een handomdraai van een heerlijk en smaakvol bordje lekkers. Door deze ovenschotel in de oven te garen, hebben de kruiden de mogelijkheid het gerecht een volle smaak te geven.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte.

  • Stap 2

    Snipper een ui, pel de knoflook en hak deze fijn.

  • Stap 3

    Zet een ruime pan op het vuur en verwarm hierin wat olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze totdat deze glazig zijn. Blus af met de rode wijn.

  • Stap 4

    Snijd de champignons in partjes en de paprika in dunne halve ringen. Snijd de prei over de lengte doormidden en was even, snijd deze vervolgens in fijne halve ringen. Voeg alle groente toen aan de pan en bak even kort.

  • Stap 5

    Verkruimel vervolgens het bouillonblokje boven de pan en voeg de tomatenblokjes en passata toe. Vul aan met 300 ml water en roer goed door.

  • Stap 6

    Voeg de oregano, tijm en basilicum toe. Roer het geheel goed door en voeg naar smaak peper en zout toe.

  • Stap 7

    Voeg de orzo toe en roer het geheel goed door, doe het vervolgens in een ovenschaal.

  • Stap 8

    Doe de gehakt in een kom, voeg hier de gehaktkruiden, de gerookte paprikapoeder en het eitje aan toe en meng met een lepel goed door elkaar. Maak je handen nat en vorm zo'n 15 even grote gehaktballen. Zodra deze gevormd zijn kun je ze verdelen over de ovenschaal. Strooi de Pecorino eroverheen en dek af met aluminiumfolie. Zet vervolgens in de oven voor 25 minuten.

  • Stap 9

    Haal na 25 minuten de ovenschaal uit de oven en roer even goed door, zet de schaal zonder aluminiumfolie terug en bak 15 minuten. Haal de schaal er vervolgens opnieuw uit en scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de schotel. Zet de ovenschaal nog 10 tot max 15 minuten terug in de oven totdat de mozzarella gesmolten en goudbruin is. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt