Flammkuchen met paprika en rode ui

Flammkuchen met paprika pesto
  • Portie: 1
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 60 m
  • Klaar in: 1:20 h
Loading...
(5 / 5)

Hoewel de naam Flammkuchen anders doet vermoeden, is dit een Frans gerecht en wel uit de Elzas. Op z’n Frans ook wel Tarte Flambée genoemd. Deze variant is bekleed met paprika, rode ui, pestospread en kleine reepjes Serranoham.

Ingrediënten

  • Bodem
  • Topping
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1 de bodem

    Doe de bloem in de kom van de keukenmachine of maak een bergje op een blad als je liever met de handen kneed. Voeg het gist en het zout los van elkaar toe (dus niet mengen van tevoren). Voeg het water en een scheutje olijfolie toe. Kneed er in 10 minuten een soepel deeg van. Het deeg is klaar als dit licht plakkerig en elastisch aanvoelt. Je moet het als een kauwgombal uit elkaar kunnen trekken.

  • Stap 2

    Laat het deeg afgedekt, een uurtje rijzen, op een warme plek. Verwarm de oven alvast voor op 250°C.

  • Stap 3

    Rol het deeg heel dun uit op een vel bakpapier. Maak er een pizzavorm van. Heb je liever een rechthoek dan is dat ook mogelijk.

  • Stap 4 bekleding

    Meng de crème fraîche met de pestospread en verdeel dit over de bodem. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de paprika in dunne reepjes. Verdeel de de ui en paprika over de bodem. Snijd de Serranoham in reepjes en verdeel deze over de ui en de paprika.

  • Stap 5

    Bak de Flammkuchen in 8 – 10 minuten af. Bon Appetit!

Tips & variations

  • Voor een snelle variant gebruik je kant en klare bodems voor Flammkuchen! Dit verkort de bereidingstijd enorm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt