Courgette-preiquiche

Courgette prei quiche op bord
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 35 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 1:05 h
Loading...
(3.2 / 5)

Een vegetarische quiche gevuld met prei, courgette, feta en ricotta . Heerlijk romig en vol van smaak, maar passend binnen een gezonde levenstijl. Goed te combineren met een gemengde salade.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de quichevorm met wat olijfolie. Druk het baderdeeg in de quichevorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bladerdeeg bodem in ca. 20 minuten blind inde oven.

  • Stap 2

    Verwarm de overige olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de prei en de courgette toe en laat dit afgedekt zo'n 15 minuten stoven. Voeg eventueel af en toe 1-2 eetlepels water toe. Voeg de knoflook toe en bak nog ca. 1 minuut mee. Giet het courgette mengsel af en roer de ricotta er doorheen. Verdeel het mengsel over de bladerdeeg bodem.

  • Stap 3

    Klop de eieren samen met de halfvolle melk los. Breng op smaak met wat zout en peper. Giet het eimengsel over de quiche en bestrooi dit met de feta. Bak de quiche nog ca. 30 minuten in de oven tot het ei gestold is.

  • Stap 4

    Haal de quiche uit de oven en laat even afkoelen. Snijd de quiche in vier stukken en serveer met wat gemengde sla. Besprenkel de sla met wat balsamicoazijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt