Zuurkoolstrudel

Zuurkoolstrudel
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 40 m
  • Klaar in: 50 m
Loading...
(5 / 5)

Verrassende hartige variant van de alom bekende Apfelstrudel. Deze zuurkoolstrudel van bladerdeeg is er een om op te smullen. De verschillende ingrediënten die we in de zuurkoolstrudel hebben toegevoegd maken het tot een heerlijk lekkernij.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snipper de zoete ui. Smelt de boter in een braadpan en bak de gesnipperde ui 2-4 minuten zachtjes.

  • Stap 2

    Schep de zuurkool erbij en bak nog even mee. Schenk de wijn rustig in de pan en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag en stoof de zuurkool 20 minuten met de deksel op de pan.

  • Stap 3

    Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de plakjes bacon in een koekenpan zachtjes uit en snijd in kleine reepjes. Snijd ondertussen de paprika in smalle reepjes. Voeg de laatste minuten de appel, de paprika en de bacon toe aan de zuurkoolstoof.

  • Stap 4

    Rol de bladerdeeg uit op het bakpapier. Verdeel de zuurkool in een lange baan over het deeg. Leg daarop 2 bockworsten en verdeel de rest van de zuurkool over de bockworsten.

  • Stap 5

    Leg de strudel met de naad naar beneden op een vel bakpapier op de bakplaat. Vouw de zijkanten van het deeg onder de rol. Snijd inkepingen in de bovenkant van het deeg en bestrijk dun met ei. Bestrooi de strudel licht met selderijblad.

  • Stap 6

    Bak de strudel in de voorverwarmde oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Meng de crème fraîche met de dille. Serveer de zuurkoolstrudel met de dillecrème.

x

Wachtwoord kwijt