Duits

Zuurkoolstrudel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 50 g boter
  • 2 zoete uien
  • 500 g (verse) zuurkool
  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 rode paprika
  • 200 g bacon (uitgebakken)
  • 2 bockworsten
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 los geklopt ei
  • 1 tl gedroogd selderijblad
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el fijngesneden dille

Zuurkoolstrudel

Verrassende hartige variant van de alom bekende Apfelstrudel. Deze zuurkoolstrudel van bladerdeeg is er een om op te smullen. De verschillende…

(5 / 5)
Belinerbol Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2-3 eieren
  • 1/2 tl zout
  • 60 gr suiker
  • 600 gr bloem
  • 2 zakjes droge gist
  • 180 ml melk (lauw)
  • 65 gr boter (vloeibaar, maar niet heet)
  • Poedersuiker

Berlinerbol

Een heerlijk berlinerbol, zoals de naam al doet vermoeden volgens origineel Duits recept.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 8 bockworsten
  • 250 g wijnzuurkool
  • 1 rode paprika
  • Curry naar eigen smaak
  • 1 ui
  • Olijfolie

Curryworst met zuurkool

Variatie op de traditionele Duitse curryworst, lekker met zuurkool en vers gemaakte patatten uit de oven.

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt