Lasagne met courgette, spinazie en pangafilet

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 35 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(4 / 5)

Een smaakvolle variatie op onze basislasagne. Ditmaal is de lasagne gevuld met courgette, spinazie en pangafilet. In het recept werken we met het recept van onze bechamel kaassaus.

 

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht.

  • Stap 2 - Spinazie

    Snijd de rode ui en knoflook fijn. Snijd de half zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Verhit in een pan een scheut olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomaatjes erbij.

  • Stap 3

    Voeg de ontdooide spinazieblokjes toe aan de ui, knoflook en tomaat. Zet weg om later te gebruiken.

  • Stap 4 - courgette

    Snijd de courgette in de lengte door vieren en maak er plakjes van. Bak dit in een pan met wat zout en peper. Haal de courgette eruit als deze net aan gaar is en laat deze uitlekken in een vergiet.

  • Stap 5

    Maak een bechamelsaus door het recept op deze website te volgen. Voeg na de laatste stap van het recept de Gruyere toe aan de bechamel om er een kaassaus van te maken. Voeg de saus bij de courgette.

  • Stap 6

    Snijd de pangfilet in niet te kleine stukken en kruid deze met de scampikruiden en vermeng met 2 eetlepels bloem. Bak de pangafilet even licht aan. Verder garen gebeurt in de oven.

  • Stap 9

    Verwarm in een steelpannetje 2-3 eetlepels pesto rosso, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje water en +/- 50 ml room. Voeg dit bij de pangafilet.

  • Stap 10

    Het is tijd om de lasagne op te bouwen. Neem een grote hoge schaal en schep hierin een lepel saus. Verdeel dit goed over de bodem van de schaal en dek af met een laag lasagnevellen.

  • Stap 11

    Schep op de eerste laag lasagnevellen het spinaziemengsel, dek af met een laag lasagnevellen.

  • Stap 12

    Verdeel de pangafilet over de lasagnevellen en schep hier wat tomatensaus over heen. Dek weer af met lasagnevellen.

  • Stap 13

    Schep de courgette bovenop de lasagnevellen en verdeel deze goed. Ook deze laag dek je weer af met lasagnevellen.

  • Stap 14

    Als laatste giet je de resterende tomatensaus over de laatste laag met lasagne vellen en bestrooi de saus met de geraspte kaas.

  • Stap 15

    Zet de lasagne voor ongeveer 25 minuten in de oven. Als de kaas gesmolten en goudbruin van kleur is kan de lasagne uit de oven worden gehaald. Snijd de lasagne in stukken en serveer eventueel met wat salade.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt