Lasagnette met vis en groente

lasagnette met wokgroente en vis
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 30 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(3.7 / 5)

Deze lasagnette is door het gebruik van vis en ricotta lekker romig. Door het gebruik van vers gemaakte tomatensaus heeft de lasagnette een rijke smaak. Een goed recept om restjes pasta, groente, vlees, gevogelte of vis in te verwerken.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Snipper een ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de rozemarijn en tijm en hak deze fijn.

  • Stap 2

    Laat in een kleine pan wat olie warm worden en fruit hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook. Wanneer de ui glazig is voeg je de blaadjes rozemarijn en tijm toe en fruit je dit zachtjes mee.

  • Stap 3

    Voeg vervolgens een scheut port (zo'n 30 ml) toe en laat de alcohol eruit koken.

  • Stap 4

    Voeg vervolgens de tomatenblokjes, het bouillonblokje, peper, zout, suiker en de oregano toe en roer het geheel goed door. Breng de saus aan de kook en laat hem vervolgens op laag vuur zo'n 15 minuten rustig inkoken. Roer de saus regelmatig even door.

  • Stap 5

    Verwarm de oven voor op 180ºC hetelucht. Neem een hapjespan en verwarm hierin een scheutje olijfolie. Als de olie warm is voeg je de roerbakgroente toe en bak je deze al roerend gaar. Voeg wat peper en zout naar smaak toe.

  • Stap 6

    Snijd de lasagnevellen en vis in stukken van zo'n 2 centimeter en voeg deze samen met de saus en Ricotta toe aan de roerbakgroente. Roer dit goed door elkaar.

  • Stap 7

    Neem een ovenschaal en doe het mengsel erin. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de lasagnette. Bestrooi als laatst met schapenkaas.

  • Stap 8

    Zet de lasagnette in de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 25 minuten. Bon appetit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


x

Wachtwoord kwijt