Melanzane alla Parmigiana

Melanzane alla parmigiana in ovenschotel
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 60 m
  • Kooktijd: 55 m
  • Klaar in: 1:55 h
Loading...
(3.5 / 5)

Je waant je door het eten van deze Melanzane alla Parmigiana in Italië. Dit typische Siciliaanse hoofdgerecht is gemaakt van aubergine, tomatensaus, mozzarella en Parmezaanse kaas. Het kost wat tijd om de Melanzane perfect te maken, maar je proeft het zeker terug.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Was de aubergine en snijd deze in de lengte in dunne plakken. Leg laagjes plakken aubergine in een vergiet en strooi er zout overheen. Bouw zo de aubergine in het vergiet op totdat je geen plakken meer over hebt. Dek het vergiet af en laat de plakken een uur rusten. Je zorgt er dan voor dat het overtollige vocht uit de aubergine trekt.

  • Stap 2

    Terwijl de aubergine ligt te rusten, maak je de tomatensaus. Snipper hiervoor de ui en knoflook fijn en laat in een hapjespan wat olijfolie warm worden. Fruit in de pan de knoflook en ui op middelhoog vuur aan. Zorg dat de ui en knoflook niet verbrand.

  • Stap 3

    Voeg de port toe en laat deze even pruttelen zodat de alcohol eruit kan koken. Voeg vervolgens de passata en suiker toe en roer goed door. Scheur de basilicum en doe dit bij de saus. Maak de saus af met peper en zout.

  • Stap 4

    Roer de saus goed door en laat deze zo'n 10-15 minuten zachtjes sudderen zodat de smaken kunnen vrij komen. Als de saus klaar is zet je deze opzij totdat je de ovenschotel kan opbouwen.

  • Stap 5

    Spoel de plakken aubergine onder koud water af en dep ze vervolgens goed door met keukenpapier. Doe in een diep bord een goede hoeveelheid bloem en wentel de aubergine plakken daarin zodat ze bedekt zijn met bloem. Schud de overtollige bloem eraf en bak ze in zonnebloemolie aan beide kanten goudbruin. Leg de plakken aan de kant totdat je deze gaat gebruiken.

  • Stap 6

    Snijd de mozzarella in plakken en rasp de kazen fijn.

  • Stap 7

    Verwarm intussen de oven voor op 180 ° C hetelucht. Neem een ruime ovenschaal en vet deze een beetje in met wat olie.

  • Stap 8

    Verdeel over de bodem van de schaal wat tomatensaus en bedek deze met een laag aubergine. Bestrooi deze auberginelaag met de Parmezaanse kaas, Schapenkaas en de plakken mozzarella. Schep er een lepel saus op, verdeel deze over de laag en dek deze weer af met aubergine. Ga zo laag voor laag door totdat je geen aubergine meer hebt.

  • Stap 9

    Schep op de laatste laag aubergine de resterende saus en bedek de aubergine plakken goed. Strooi de resterende kaas eroverheen en dek af met de plakken mozzarella.

  • Stap 10

    Dek de schaal losjes af met aluminiumfolie en zet de schaal in het midden van de oven. Bak de Melanzane voor 20 minuten, verwijder vervolgens de folie en bak nogmaals 20 minuten tot dat de bovenkant goudbruin is en de kaas bubbelt. Is de bovenkant nog niet goudbruin? Laat de Melanzane dan iets langer in de oven staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt