Lasagne met gerookte paprika

Lasagne gerookte paprika
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 35 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(0 / 5)

Dit recept heeft als basis het standaard recept voor lasagne. Dit recept is een variant met gerookte paprika. De combinatie van de gerookte paprikapoeder en paprika maakt de smaak bijzonder.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Voedingswaarde

Calories
900

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C onder en bovenwarmte.

  • Stap 2

    Hak de ui en knoflook fijn. Verhit in een pan een scheut olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook op middelmatig vuur.

  • Stap 3

    Voeg de gehakt en de harissa toe aan de pan met de ui en knoflook. Bak deze totdat het gaar is. Schep het vocht uit de pan en zet de pan apart.

  • Stap 4

    Was de courgette en paprika en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de stukjes paprika even goed aan. Voeg er vervolgens de gerookte paprikapoeder en de courgette aan toe en laat dit op middelmatig vuur even meebakken.

  • Stap 5

    Laat de lasagne vellen weken. Doe dit door een schaal te vullen met gekookt water. Leg de vellen vervolgens gekruist in de schaal en laat ze weken totdat deze zacht zijn.

  • Stap 6

    Maak een bechamelsaus door het recept op deze website te volgen. Voeg na de laatste stap van het recept de Goudse kaas toe aan de bechamel om er een kaassaus van te maken.

  • Stap 7

    Het is tijd om de lasagne op te bouwen. Neem een grote hoge schaal en schep hierin een lepel saus. Verdeel dit goed over de bodem van de schaal en dek af met een laag lasagne vellen.

  • Stap 7

    Giet het vocht van de gehakt af en schep daarna op de laag lasagne vellen. Verdeel dit evenredig over de laag met lasagne vellen en schep hierop een lepel saus. Dek deze laag weer af met lasagne vellen.

  • Stap 8

    Giet nu de kaassaus op de vellen en verdeel deze evenredig. Dek de saus af met lasagne vellen.

  • Stap 9

    Schep het courgette en paprikamengsel bovenop de lasagne vellen en verdeel deze goed. Doe hierop weer een schep van de saus en verdeel dit goed. Ook deze laag dek je weer af met een laag vellen.

  • Stap 10

    Als laatste giet je de resterende tomatensaus over de laatste laag met lasagne vellen en bestrooi de saus met de geraspte kaas.

  • Stap 8

    Zet de lasagne voor ongeveer 25 minuten in de oven. Als de kaas gesmolten en goudbruin van kleur is kan de lasagne uit de oven worden gehaald. Snijd de lasagne in stukken en serveer eventueel met wat salade.

Tips & variations

  • Je kunt ook verse lasagnevellen gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt