Zuurkoolschotel met zoete aardappel

Zuurkoolschotel met zoete aardappel en chorizo
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 45 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(4.3 / 5)

Een variant op de traditionele zuurkoolschotel met spekjes. Bij deze Paleo variant zijn de spekjes vervangen door chorizo en maken we gebruik van zoete aardappel. Een mooie combinatie van zoet, zuur en een zoutje.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180º C. Schil de aardappels. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de zoete aardappels in 10-15 minuten gaar.

  • Stap 2

    Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappels met een stamper fijn en voeg zoveel van het kookvocht toe dat een smeuïge puree ontstaat.

  • Stap 3

    Snijd de chorizo in kleine blokjes. Bak de chorizoblokjes op een laag vuur zachtjes uit. Snijd ondertussen de uien fijn.

  • Stap 4

    Haal de chorizoblokjes uit de pan en fruit in het vet de uien zachtjes aan. Voeg op het laatste moment de tomaat- en de chorizoblokjes toe.

  • Stap 5

    Verdeel het chorizomengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg hier een laag zuurkool op en verdeel de puree erover. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en gaar het geheel voor ongeveer 30 minuten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt