Shepherd’s Pie

Shepherd's Pie
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 45 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(5 / 5)

De Shepherd’s Pie is een van oorsprong eeuwenoud Engels recept. Gemaakt op basis van restjes vlees, groente en afgedekt met een laagje aardappelpuree. In ons recept hebben we rundergehakt gebruikt, traditioneel gebruikte men lamsgehakt.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1 Aardappelpuree

    Schil de aardappelen, kook ze gaar met een snufje zout, afgieten en pureren. Doe bij de gedupeerde aardappelen, 25 g boter, de eierdooier, zout en peper, nootmuskaat en zoveel melk als nodig is om een luchtige puree te krijgen.

  • Stap 2 Vulling pie

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de winterpeen en snijd deze in blokjes van 1 - 1½ centimeter. Schil de bleekselderij en snijd ook hier blokjes van. Maak de champignons schoon en snijd hier plakjes.

  • Stap 3

    Bak het gehakt rul in +/- 25 g boter. Bak de ui, wortel en de bleekselderij gedurende 10 minuten met gehakt mee. Voeg daarna nog even de champignons toe en schep dit om.

  • Stap 4

    Voeg de tomatenblokjes, laurierblad, tijm en het bouillonblokje toe. Laat de saus iets inkoken. Roer als laatste de peterselie door het mengsel. Vergeet niet het laurierblad eruit te halen.

  • Stap 5

    Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de puree erover en strijk het glad. Bestrooi de puree met paneermeel. Verdeel er 30 g boter in kleine blokjes over. Bak de Shepherd's Pie in het midden van de oven gedurende zo'n 30 minuten totdat er een lichtbruin korstje verschijnt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt