Oliebol – Lorraine

Oliebol lorraine
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 18
  • Bereiding: 1:20 h
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 1:40 h
Loading...
(5 / 5)

Deze hartige oliebollen zijn zeer geschikt om het oliebollen assortiment rondom oud en nieuw uit te breiden. Maak hiervoor gebruik van een pak oliebollenmix en geef er met de toevoeging van spek, kaas en ui een hartige twist aan. Smullen maar!

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd de pancetta of ander spek in hele kleine blokjes of plakjes van ongeveer 5mm groot. Snipper een halve ui goed fijn.

  • Stap 2

    Doe de oliebollenmix in een beslagkom en voeg het water en het bier toe.

  • Stap 3

    Mix het geheel met een mixer met deeghaken tot een glad beslag. Voeg dan de pancetta of ander spek, geraspte kaas en gesnipperde ui toe. Roer nog een aantal maal met een pollepel stevig door het beslag. Dek de kom af met huishoudfolie. Laat het beslag ongeveer een uur rijzen. Zorg ervoor dat het beslag tochtvrij staat, roer tijdens het rijzen het beslag niet meer door.

  • Stap 4

    Verwarm in een frituurpan de zonnebloemolie tot een temperatuur van 180° C. Zorg dat de olie op 180° C blijft! Gebruik een ijstang om bolletjes beslag te vormen. Voor het beste resultaat niet meer dan 3-4 bolletjes per keer in de olie. Laat de bolletjes beslag in de olie glijden. Bak de oliebollen in 4 minuten mooi goudbruin.

  • Stap 5

    Gebruik een schuimspaan om de oliebollen uit de olie te halen. Laat de oliebollen in een (metalen vergiet) of op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Serveer eventueel met poedersuiker. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt