Dadel chocoladebar

Dadel chocoladebar op plank
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 20
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 2:0 h
  • Klaar in: 2:10 h
Loading...
(5 / 5)

Deze dadel chocoladebar is een heerlijke zoetigheid, die je gemakkelijk maakt en veel mensen van kan laten genieten. De dadel en pindakaas maken deze bar een stuk gezonder dan met een bodem van koek. De bar is geïnspireerd op een snickersreep.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Neem een ruime schaal, welke ook in je vriezer past. Maak van een stuk bakpapier een prop, haal deze uit elkaar en leg deze vervolgens in de schaal. Doordat je deze eerst hebt gekreukt, neemt het bakpapier beter de vorm van de schaal aan.

  • Stap 2

    Snijd alle dadels in, mocht dat nog niet het geval zijn. En verwijder waar nodig de pit, mocht deze er nog inzitten.

  • Stap 3

    Vouw de dadels open en leg deze met de binnenzijde omhoog in de schaal. Zorg dat de hele bodem gevuld is met dadels.

  • Stap 4

    Pak een glas en druk hiermee op de dadels zodat ze goed plat worden en nog beter tegen elkaar aan komen. Zo maak je een massievere bodem.

  • Stap 5

    Maak je gebruik van 100% pindakaas, dan kan je deze na goed doorroeren verdelen over de dadelbodem. Maak je gebruik van gewone pindakaas dan is het verstandig deze even in een schaaltje te mengen met een scheutje water of melk. Zodat deze een iets meer vloeibare vorm aanneemt en je deze gemakkelijk kunt uitsmeren. Ook als je deze gebruikt verdeel je deze goed over de dadelbodem.

  • Stap 6

    Verdeel de gemengde ongezouten noten over de laag pindakaas.

  • Stap 7

    Laat de chocolade smelten in de magnetron of in au bain marie boven een pannetje water. Zodra de chocolade gesmolten is roer je deze goed door en schenk je deze over de pindakaas en noten. Verdeel de chocolade goed en zorg dat de pindakaas is afgedekt.

  • Stap 8

    Strooi wat zeezout over de chocolade, dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats voor ten minste 2 uur in de vriezer.

  • Stap 8

    Na ongeveer 2 uur in de vriezer is de bar uitgehard, mocht dit nog niet het geval zijn verleng dan de tijd in de vriezer. Haal de bar uit de schaal door het bakpapier omhoog te trekken en snijd de bar in gelijke stukken. Geniet ervan!

Tips en variaties

  • Je bewaard de stukken het beste in een luchtdichte bak in de koelkast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt