Appelcaketaart

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 10-12
  • Bereiding: 30 m
  • Kooktijd: 1:20 h
  • Klaar in: 1:50 h
Loading...
(5 / 5)

Deze Appelcaketaart heeft een koekbodem met daarop cake met een frisse hint van yoghurt. De appelcaketaart is een ware verrassing voor een high tea, verjaardag of gewoon voor bij de koffie en thee.

Ingrediënten

  • Koekbodem
  • Cakebeslag
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1 - Koekbodem

    Voordat je kan starten met deze appelcaketaart, verwarm je eerst de oven voor op 175º C (hete lucht oven: 150º C). Vet de bakvorm (ø26cm) in en bestuif deze met wat bloem (bedek eventueel de bodem met bakpapier). Doe alle ingrediënten voor de koekbodem in een kom en kneed deze met de handen goed door. Meng tot de boter goed opgenomen wordt door alle ingrediënten en er een stevig kruimeldeeg ontstaat.

  • Stap 2

    Stort het kruimeldeeg in de bakvorm. Druk het deeg rustig aan met de bolle kant van een lepel of je hand, zodat de bodem goed is bedekt. Laat het vervolgens even rusten.

  • Stap 3 - Cakebeslag

    Doe de zachte (room)boter in een kom en mix deze samen met de suiker, vanillesuiker citroensap, citroenzest en de drie eieren luchtig. Roer de bakpoeder door de bloem en voeg dit toe aan het geheel en mix deze tot een luchtig cakebeslag. Schep met een spatel de drie eetlepels yoghurt rustig door het beslag.

  • Stap 4

    Schil de appels en snijd deze in kleine platte stukjes. Verdeel eerst wat appelstukjes over de koekbodem en schep de rest van de appel door het beslag heen.

  • Stap 5

    Stort het beslag bovenop de koekbodem met appel en strijk het glad. Plaats de bakvorm in het midden van de oven op een rooster en bak de cake gaar gedurende 70 minuten.

  • Stap 6

    De appelcaketaart is gaar als er geen beslag meer aan een satéprikker plakt als je deze in de cake prikt. Laat de taart 5 minuten in de bakvorm afkoelen. Haal vervolgens de appelcaketaart uit de vorm en laat deze met de koekbodem naar beneden verder op een rooster afkoelen.

Tips & variaties

  • De smaak van de cake komt het best tot zijn recht als de cake volledig is afgekoeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

x

Wachtwoord kwijt