Mandarijntaartje

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 8
  • Voorbereiding: 18 m
  • Kooktijd: 4:12 h
  • Klaar in: 4:30 h
Loading...
(0 / 5)

Een frisse en zachte mandarijn-kwarktaart. Lekker om te serveren als nagerecht, maar natuurlijk ook lekker als een lekker stukje taart.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200º C hete lucht. Bekleed een springvorm van 22 cm doorsnede met bakpapier. Splits het ei en voeg aan het eiwit een mespuntje zout toe. Klop het eiwit stijf in een kom. Roer vervolgens het eigeel met 37,5 gram suiker erdoorheen. Roer daarna ook het bakpoeder en de bloem erdoor. Doe het mengsel in de vorm en strijk dit uit. Bak de bodem in 10-12 minuten gaar en laat vervolgens de bodem afkoelen.

  • Stap 2

    Week de gelatine in koud water. Laat de mandarijntjes in een vergiet of zeef uitlekken. Roer de yoghurt, de kwark, het citroensap, de citroenrasp en de rest van de suiker door elkaar. Knijp de gelatine uit en verwarm deze even in de magnetron tot het een vloeibare massa is. Roer een beetje kwark door de gelatine en doe dit vervolgens bij de rest van het kwarkmengsel. Sla de slagroom stijf en spatel hem samen met de mandarijnen voorzichtig door de kwark. Bewaar een paar mooie mandarijnpartjes ter decoratie.

  • Stap 3

    Giet het mengsel over de bodem en strijk dit glad. Zet vervolgens de taart minimaal 4 uur in de koelkast. Hoe langer hoe beter. Decoreer de taart voordat je hem aansnijd nog met de bewaarde mandarijnpartjes en je kunt hem opdienen.

x

Wachtwoord kwijt