Appelcaketaart met spijs

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 10-12
  • Bereiding: 45 m
  • Kooktijd: 1:20 h
  • Klaar in: 2:05 h
Loading...
(4 / 5)

Appelcaketaart heeft een koekbodem met amandelspijs en daarop appelcake met een frisse hint van yoghurt.
Een ware verrassing voor een high tea, verjaardag of gewoon voor bij de koffie en thee.

Ingrediënten

  • Koekbodem
  • Amandelspijs
  • Cakebeslag
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1 - Koekbodem

    Verwarm de oven voor op 175º C (hete lucht oven: 150º C) Vet de bakvorm (ø26cm) in en bestuif deze met wat bloem (bedek eventueel de bodem met bakpapier) Doe alle ingrediënten voor de koekbodem in een kom en kneed deze met de handen goed door. Meng tot de boter goed opgenomen wordt door alle ingrediënten en er een stevig kruimeldeeg ontstaat.

  • Stap 2

    Stort het kruimeldeeg in de bakvorm. Druk het deeg rustig aan met de bolle kant van een lepel of je hand, zodat de bodem goed is bedekt. Laat het vervolgens even rusten en ga verder met stap 3.

  • Stap 3 - Amandelspijs

    Neem de 150 gram amandelspijs en snijd deze eerst in kleine stukjes. Doe ze in een kom. Klop in een andere kom het ei even los. Voeg 1/3 van het losgeklopte ei aan toe aan de stukjes spijs. Prak met een vork het geheel goed door. Voeg vervolgens weer 1/3 van het eimengsel toe en blijf dit met kleine stapjes herhalen totdat er een smeuïge massa ontstaat (het kan zijn dat er nog ei overblijft).

  • Stap 4

    Verdeel de smeuïge spijs over de koekbodem en laat dit even rusten.

  • Stap 5 - Cakebeslag

    Doe de zachte (room)boter in een kom en mix deze samen met de suiker, vanillesuiker citroensap, citroenzest en de drie eieren luchtig. Roer de bakpoeder door de bloem en voeg dit toe aan het geheel en mix deze tot een luchtig cakebeslag. Schep met een spatel de drie eetlepels yoghurt rustig door het beslag.

  • Stap 6

    Schil de appels en snijd deze in kleine platte stukjes. Verdeel eerst wat appelstukjes over de koekbodem en schep de rest van de appel door het beslag heen.

  • Stap 7

    Stort het beslag bovenop de koekbodem met het spijs en strijk het glad. Plaats de bakvorm in het midden van de oven op een rooster en bak de cake gaar gedurende 70 minuten.

  • Stap 8

    De cake is gaar als er geen beslag meer aan een satéprikker plakt als je deze in de cake prikt. Laat de cake 5 minuten in de bakvorm afkoelen. Haal vervolgens de cake uit de vorm en laat deze met de koekbodem naar beneden verder op een rooster afkoelen.

Tips & variaties

  • De smaak van de cake komt het best tot zijn recht als de cake volledig is afgekoeld.

x

Wachtwoord kwijt