• Portie: 10
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 25 m
Loading...
(5 / 5)

Deze appelflap is gemaakt van bladerdeeg en gevuld met een mengsel van appel, kaneel en rozijnen. De appelflappen zijn lekker op bijvoorbeeld Oudjaarsavond of als vervanging van appeltaart.

Ingredi

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Haal de bladerdeegplakjes van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor op elektrisch: 225 °C, Hetelucht: 210 °C, Gas: stand 5-6. Schil de appels en verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.

  • Stap 2

    Bestrooi de appelblokjes naar smaak met wat kaneel en suiker en meng hier de rozijnen door.

  • Stap 3

    Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met het appelmengsel. Maak de randjes van het bladerdeeg wat vochtig met water en vouw de appelflappen diagonaal dicht. Druk de randen goed aan zodat de appelflap niet open kan gaan in de oven.

  • Stap 4

    Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei of met water en strooi er wat suiker over. Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin. Je kunt ze warm of koud serveren.

x

Wachtwoord kwijt