** Normaal

3 plakjes appelcake op een gebaksbordje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 180 g patent bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 180 g zachte (room)boter
  • 150 g suiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 3 grote eieren
  • 3 el Griekse yoghurt
  • citroen zest
  • 2 tl citroensap
  • 2 appels (Goudreinet) +/- 225 g
  • 2 tl koekkruiden

Appelcake

Appelcake met een frisse hint van yoghurt. Een ware verrassing voor een high tea, verjaardag of gewoon voor bij de koffie…

(4 / 5)
Roomijs vanille Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 ml volle melk
  • 200 ml room
  • 75 gr suiker
  • 3 eierdooiers (ei-geel)
  • 2 vanillestokjes of 2 tl vanillearoma

Roomijs

Basisrecept roomijs voor ijsmachine of zonder ijsmachine. Met dit basisrecept kun je heerlijk variëren met de moes of stukjes van verschillende…

(5 / 5)
Vistartaar met whiskysaus op een bedje van ijsbergsla Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 100 g Paling
  • 200 g gerookte zalm
  • 2 el verse dille
  • 0,5 tl gebrande komijn
  • 6 bladeren ijsbergsla
  • 4 el mayonaise
  • 50 g ketchup
  • 1 tl gembersiroop
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el whisky
  • Peper en zout

Vistartaar met whiskysaus

Dit recept is gebaseerd op een Schotse zalmtartaar met garnalen. In dit recept hebben wij echter onze favoriete vissoorten toegevoegd en…

(5 / 5)
Vegetarische tortilla gesneden op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 300 g aardappels
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 200 g doperwtjes festini (van Bonduelle)
  • 2 tl peper
  • 2 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 el zonnebloemolie

Tortilla – vegetarisch

De tortilla de patatas, is een van origine Spaans gerecht. De tortilla is ook wel een dik omelet gevuld met aardappels…

(5 / 5)
flammkuchen met gerookte zalm en tomaat Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Voor de bodem
  • 350 g bloem
  • 5 g droge gist
  • 7 g zout
  • 210 ml lauwwarm water
  • scheutje olijfolie
  • 60 g crème fraîche
  • 40 g gerookte zalmfilet
  • handje verse dille
  • 4 cherrytomaatjes
  • 0,5 rode ui
  • 1,5 tl kappertjes
  • zout en peper

Flammkuchen met zalm en tomaat

Hoewel de naam Flammkuchen anders doet vermoeden, is dit een Frans gerecht en wel uit de Elzas. Op z’n Frans ook…

(5 / 5)
flammkuchen met tonijn en paprika Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Voor de bodem
  • 350 g bloem
  • 5 g droge gist
  • 7 g zout
  • 210 ml lauwwarm water
  • scheutje olijfolie
  • 60 g crème fraîche
  • 160g tonijn uit blik
  • handje verse peterselie
  • 1 geroosterde paprika
  • 0,5 rode ui
  • peper

Flammkuchen met tonijn en paprika

Hoewel de naam Flammkuchen anders doet vermoeden, is dit een Frans gerecht en wel uit de Elzas. Op z’n Frans ook…

(0 / 5)
Soutzoukakia in de pan Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el gesneden verse peterselie
  • 1 tl komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • Mespunt kruidnagel
  • Zout en peper
  • 30 g paneermeel of 1,5 wit broodje (zonder kost)
  • 2 el bloem
  • 2 el zonnebloemolie om te bakken
  • 1 blik tomaten
  • ½ tl suiker
  • 1 el oregano
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl nootmuskaat
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml rode wijn
  • 100 ml water
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Soutzoukakia

Soutzoukakia zijn Griekse gehaktballen met een ovale vorm in een kruidige tomatensaus. Het is één van mijn favorieten Griekse vleesgerechten. Er…

(2.3 / 5)
Schotse stoofpot in schaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg sukadelappen
  • 500 ml water
  • 60 g boter
  • 4 el Schotse Whisky (bijvoorbeeld Talisker single malt)
  • 2 koolrabi's
  • 1 winterwortel
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 el worcestersaus
  • 2 kruidnagels
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el tijm
  • 2 el bloem
  • 4 el havermout
  • 1 (niet te kleine) aardappel, kruimig kokend
  • 1 runderbouillonblokje
  • Zout en peper

Schotse stoofpot

Deze stoofpot is erg lekker van smaak en geeft je even het gevoel alsof je in een Schotse pub zit. Serveer…

(4.7 / 5)
Nasi goreng op bord met komkommer en sate Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g rijst
  • 1 chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl Laos
  • 0,5 tl Trassi
  • 2 bosuien
  • 2 eieren
  • 4 el ketjap
  • 1 groentebouillonblokje

Nasi Goreng – Indonesisch

Nasi Goreng, gekookte en vervolgens opgebakken rijst. Vaak met lekkere kruidenmengsels, groente en ei. In deze variant is de rijst opgebakken…

(5 / 5)
Schotse Cranachan in een dessertschaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 330 g diepvriesframbozen en/of diepvries bosvruchten
  • 2 el honing
  • 1 sinaasappel (sap & rasp)
  • 1 tak verse rozemarijn
  • 100 ml yoghurt
  • 100 ml slagroom
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 el Whisky
  • 65 g geschaafde amandelen
  • 65 g havermoutvlokken
  • 1 el honing
  • 100 g verse frambozen
  • 100 g verse bramen

Cranachan

Cranachan is een traditioneel Schots dessert welke meestal op tafel wordt gezet als de Schotten iets te vieren hebben. De room…

(5 / 5)
Chicken Katsu curry met rijst en boontjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 kippendijen
  • 120 g, bloem
  • 180 g Panko (Japans broodkruim)
  • 1 ei (groot)
  • Zonnebloemolie
  • Zout/peper
  • Of 4 voorgegaarde krokante kip schnitzels
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 wortel
  • 2 el bloem
  • 1 el kerriepoeder (milde of Surinaamse)
  • 1 tl gemberpoeder of 1.5 cm verse gember
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el honing
  • 1 el Garam Masala
  • 1 el sojasaus
  • 300 g rijst
  • 400 g sperzieboontjes

Chicken Katsu Curry

Deze Japanse Chicken Katsu curry is een zachte en milde curry met krokante kip en rijst. Eenmaal gegeten en je bent…

(5 / 5)
Flammkuchen met paprika pesto Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Voor de bodem
  • 350 g bloem
  • 5 g droge gist
  • 7 g zout
  • 210 ml lauwwarm water
  • scheutje olijfolie
  • 100 g crème fraîche
  • 50 g pestospread
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 plakjes Serranoham in reepjes
  • 1 rode ui

Flammkuchen met paprika en rode ui

Hoewel de naam Flammkuchen anders doet vermoeden, is dit een Frans gerecht en wel uit de Elzas. Op z’n Frans ook…

(0 / 5)
Spinaziestamppot en Catalaanse worstje met rode ui Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 rode uien
  • 1 el olijfolie
  • 270 g Catalaanse worstjes
  • 100 g spekreepjes
  • 1 teen knoflook
  • 600 g verse spinazie
  • 800 g aardappelen
  • scheutje melk
  • 25 ml vloeibare boter
  • Peper
  • Zout
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 570
  • Fat: 27
  • Saturated Fat: 10
  • Sugar: 5

Spinaziestamppot

Een heerlijke spinaziestamppot met uitgebakken spekreepjes. Extra lekker in combinatie met de de Catalaanse worstjes en jus van rode uien.

(3.7 / 5)
Boboti met rijst op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g rijst
  • 350 g rundergehakt
  • 2 el Surinaamse kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • peper
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl uienpoeder
  • halve ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gebroken sperziebonen
  • 100 g rozijnen
  • 1 Granny Smith appel, in blokjes
  • 1 laurierblaadje
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 ml water

Boboti

Boboti, een overheerlijk gerecht uit het zuiden van Afrika. Een combinatie van kerrie en frisse appel, gecombineerd met een zoetje van…

(5 / 5)
Risotto met ham en prei Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g risotto
  • 40 g boter of Olijfolie
  • 2 preien
  • 1 l water voor bouillon
  • 1 groentebouillonblokje
  • 60 g schapenkaas (Texelse of Italiaans) of Parmigiano Reggiano
  • 125 g cherrytomaten
  • 1½ el crème fraîche
  • 1 tl milde kerriepoeder
  • peper en zout

Risotto ham en prei

Een heerlijke risotto met ham, prei en schapenkaas die ook vervangen kan worden voor Parmezaanse kaas. Door het weglaten van de…

(4 / 5)
x

Wachtwoord kwijt