Airfryer broodjes

Broodjes uit de airfryer op een houten plaat
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 8
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 15 m
Loading...
(5 / 5)

Homemade luchtige broodjes gemaakt in de airfryer. Goed en snel te maken voor een ontbijt of als broodje voor bij een hamburger.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Neem een kom en meng daarin de droge ingrediënten goed door elkaar.

  • Stap 2

    Voeg de Griekse yoghurt toe en roer dit met een lepel of spatel goed door de de droge ingrediënten. Als de yoghurt is opgenomen en het mengsel wat droger wordt vorm je het met je handen tot een bal. Leg de bal vervolgens op een met bloem bestoven aanrecht.

  • Stap 3

    Rol de bol deeg tot een sliert waar je 8 gelijke stukken kan halen.

  • Stap 4

    Neem een stuk deeg in je hand en vorm het tot een rond broodje. Leg het broodje op een stukje bakpapier en vorm vervolgens de andere broodjes.

  • Stap 5

    Klop het ei in een kom stuk en besmeer de gemaakte broodjes met het ei. Bestrooi de broodjes nog eventueel met sesamzaadjes, gebakken uitjes of een ander kruidenmengsel naar smaak.

  • Stap 6

    Verwarm de airfryer voor op 180°C, als deze warm is haal je het mandje eruit en leg je hier een velletje bakpapier in. Leg het aantal broodjes dat past erop en plaats het mandje terug in de airfryer. Bak de broodjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.

  • Stap 7

    Herhaal het bakken van de broodjes totdat alle broodjes klaar zijn.

Tips en variaties

  • Bestrooi de broodjes eventueel met sesamzaadjes, maanzaad, gebakken uitjes of een kruidenmix.

  • Voeg eventueel wat Italiaanse kruiden of een in stukjes gesneden semi-gedroogd tomaatje toe aan het deeg voor een Italiaans broodje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt