Ham-kaassuisse

Ham-kaassuisse
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Deze ham-kaassuisse is gevuld met ham en kaas en is een cadeautje voor bijvoorbeeld onze moeders op moederdag. Deze suisse is geïnspireerd op de bekende hartige kaassuisse. Een broodje met een krokante buitenkant en een zacht en smeuïge binnenkant.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht.

  • Stap 2

    Rol het croissantdeeg in de lengte van links naar rechts uit op een grote snijplank of op een schoon aanrecht. Duw het croissantdeeg naar elkaar op de plekken waar de snijlijnen zitten voor losse croissants, zodat er één plak ontstaat.

  • Stap 3

    Leg van rechts naar links plakken ham op de lap croissantdeeg en houdt aan de linkerzijde ongeveer 3 centimeter vanuit de rand vrij. Strooi vervolgens de kaas over de plakken ham.

  • Stap 4

    Rol het croissantdeeg van rechts naar links rustig op zodat de ham en kaas ertussen blijft zitten en er een mooie rol ontstaat.

  • Stap 5

    Snijd de rol in 6 gelijke stukken en leg de suisses met de opening naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

  • Stap 6

    Bak de ham-kaassuisse in 12 minuten goudbruin en dien op.

x

Wachtwoord kwijt