Broodje Carpaccio

Broodje carpaccio op een bord
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Eet jij bij een lunch in een café of restaurant ook wel eens een broodje carpaccio? Wil je dit ook graag thuis eten? Wij hebben een makkelijk en snel recept voor je!

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Mocht je gebruik maken van een afbakbroodje, bak deze dan af volgens de instructies op de verpakking. Snijd het broodje in de lengte door midden en verdeel het handje rucola (of meer als je dat lekker vindt) over het broodje.

  • Stap 2

    Snijd de portie carpaccio door midden en leg één van de helften op het broodje bovenop de sla.

  • Stap 3

    Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot dat deze goudbruin kleuren. Houd dit goed in de gaten want ze branden zo aan. Om het aanbranden tegen te gaan, houd je de pitten in de pan in beweging. Zijn de pitten goudbruin? Haal deze dan uit de pan en laat ze even rusten.

  • Stap 4

    Schenk wat balsamico créme of balsamico azijn over de carpaccio, verdeel de pijnboompitten erover heen en rasp naar eigen inzicht wat Parmezaanse kaas snippers op de carpaccio. Geniet van het broodje!

Tips & variaties

  • Je kan eventueel het broodje carpaccio ook garneren met een verdunde pesto- of truffelmayonaise in plaats van de balsamico.

  • Een fijn gesneden semi zongedroogd tomaatje is ook erg lekker als topping op het broodje.

  • Houdt je niet van rucola? Fijngesneden Ijsbergsla is ook erg lekker op dit broodje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt