Broodje rauwe ham prei

  • Portie: 4-12
  • Bereiding: 0 m
  • Kooktijd: 0 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(4 / 5)

Een goed gelegd broodje gaat er als lunch of tijdens een buffet altijd wel in. Hier een variant met rauwe ham, gegrilde prei en bosui op romige geitenkaas met dille. De keuze van het type brood of hoe gesneden kun je zelf bepalen.  Ook heerlijk als crostini bij de high tea of borrel neer te zetten.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd de prei in schuine, niet te dikke ringen. Was de preiringen en laat goed uitlekken.

  • Stap 2

    Halveer de bosuitjes in de lengte. Meng de geitenkaas met dille en 1-2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

  • Stap 3

    Rooster de pompoenpitten op een zacht vuur.

  • Stap 4

    Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de prei en bosui gedurende ongeveer 4 minuten. Schep zachtjes om. Breng op smaak met peper en zout en neem uit de pan.

  • Stap 5

    Snijd de baquettes of stokbroodjes open en bestrijk de helften met het mengsel van geitenkaas.

  • Stap 6

    Beleg met de rauwe ham, bosui, prei en pompoenpitten. Bestrooi met zout en versgemalen peper.

Tips & variaties

  • Ook lekker als crostini of op een snee grof boerenbrood.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt