Dit bananenbrood is met weinig ingrediënten super snel en simpel te maken. Heerlijk om te eten als tussendoortje of als ontbijt.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe vijf bananen, de havermout en de eieren in een mixer en blend tot er een gladde massa ontstaat. Wel ondertussen de rozijnen in warm water en giet deze daarna af.
Doe het mengsel in een kom en voeg de rozijnen en spekkoekkruiden toe. Schep het goed om en zorg dat beide goed zijn opgenomen door het mengsel.
Bekleed het bakblik met een stuk bakpapier. Maak het bakpapier even nat, zo kun je het makkelijker in de vorm vouwen. Of spuit je bakblik in met bakspray.
Schenk het beslag in de cakevorm. Haal de schil van de laatste banaan en snijd deze in de lengte doormidden. Leg de twee helften van de banaan met de binnenzijde naar beneden bovenop het beslag.
Bak het brood in circa 40 minuten goudbruin. Laat het brood afkoelen op een rooster alvorens deze uit de vorm te halen.