Club sandwich – Koetje in de wei

Club sandwich koetje in de wei een variatie van Chefkokkie's befaamde hamburger.
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 40 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 50 m
Loading...
(5 / 5)

Deze club sandwich is geïnspireerd op ons broodje hamburger ‘Koetje in de wei’. Een sandwich met een vers gemaakte sappige burger en aangekleed met sla, tomaat, komkommer en de echt lekkere ‘secret’ hamburgersaus.

Ingrediënten

  • Hamburger
  • Hamburgersaus
  • Voor de sandwich
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1 - Hamburger

    Doe het ei in een schaal en klop dit even. Voeg de kruidenmix toe aan het ei en meng goed door elkaar. Haal het gehakt uit de koelkast en roer dit met een lepel in een schaal samen met het ei-kruidenmengsel goed door (kneed niet, want hoe warmer het vlees wordt hoe meer vocht het verliest).

  • Stap 2 - Hamburger vormen

    Vorm van het gehakt vier mooie evenredige hamburgers met een doorsnede van ongeveer 12 tot 13 cm. Druk het vlees niet te hard aan, maar net hard genoeg zodat het een ronde schijf blijft. Dek de hamburgers af met folie en leg ze nog even voor 30 minuten weg in de koelkast. Neem de hamburgers uit de koeling en druk met de bolle kant van een lepel een kuiltje van ongeveer 5 mm in de burger. Dit is tegen het opbollen van de hamburger tijdens het bakken. Verwijder nu de folie en bestrooi ze aan beide kanten met wat zout.

  • Stap 3 - Hamburger grillen

    Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft van 200°C. Bij gebruik van een grillpan deze goed opwarmen en de afzuiger op de hoogste stand zetten. Bak nu de hamburgers door deze regelmatig te keren (iedere 2 min.) in 8 minuten gaar. Controleer de hamburger door er een af te nemen en een klein beetje in te snijden.

  • Stap 4 - Hamburgersaus

    Voeg alle ingrediënten voor de saus bij elkaar en roer goed door. Zet de schaal in de magnetron en laat het geheel op vol vermogen +/- 20 tot 30 seconden verwarmen, roer daarna goed door. Blend de saus glad met een staafmixer zodat je geen stukjes van de piccalilly hebt. Zet de saus vervolgens even weg.

  • Stap 5

    Pel de uien en snijd deze in dunne ringen. Doe de rode ui in een bakje, kook wat water in de waterkoker en giet dit over de rode ui. Laat deze tenminste 5 minuten weken zodat de ui zacht wordt en giet daarna af. De gele ui bak je glazig in een koekenpan met boter. Voeg eventueel een klein schepje suiker toe om de ui te karameliseren.

  • Stap 6

    Was de sla en de tomaat. Snijd de tomaat in dunne plakken en de sla in dunne reepjes.

  • Stap 7

    Rooster het brood in een broodrooster of aan beide zijde in een koekenpan.

  • Stap 8

    Het is tijd om de sandwich op te bouwen. Leg een sneetje brood op een bord en drapeer hier wat sla overheen. Schep wat van de hamburgersaus op de sla of verdeel dit door middel van een spuitzak over de sla. Leg vervolgens twee plakjes tomaat bovenop de sla. Dek af met een sneetje brood.

  • Stap 9

    Smeer wat saus op het volgende sneetje of verdeel deze weer met de spuitzak. Leg de hamburger erop en drapeer de rode en de gekarameliseerde gele ui eroverheen. Smeer het laatste sneetje brood nog in met wat saus en leg deze met de saus beklede kant bovenop de hamburger. Snijd de sandwich met een scherp mes doormidden. Herhaal het proces voor de rest van de broodjes. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt