BLT ook wel de afkorting voor bacon, lettuce & tomato, oftewel bacon, sla en tomaat. Deze sandwich is een variant op de BLT aangevuld met een eitje. Deze sandwich leent zich ook goed om mee te nemen.
Haal ongeveer 3 grote bladeren van de krop ijsbergsla af, was deze en snijd er dunne reepjes van.
Laat een koekenpan warm worden en doe hier een scheutje olie in. Bak in de olie de bacon aan beide zijden bruin. Haal de plakken bacon uit de pan en laat deze afkoelen op een stuk keukenpapier.
Breek de eieren in een kom, klop deze met wat zout en peper. Bak de eieren tot omelet in de koekenpan die je ook hebt gebruikt voor het uitbakken van de bacon. Voeg als er niet voldoende olie in zit wat olie of boter toe om de omelet in te bakken.
Bak de omelet aan beide kanten gaar, haal hem uit de pan en leg hem op een bord of snijplank om af te koelen. Eenmaal afgekoeld, snijd de omelet door midden.
Was de tomaat en snijd er vanaf de onderzijde dunne plakken vanaf. Leg de plakjes tomaat apart.
Leg de vier sneetjes brood op een broodplank en schep op alle sneetjes een lepel mayonaise. Smeer de mayonaise vervolgens uit.
Verdeel de ijsbergsla over de twee sneetjes en verdeel de bacon daar vervolgens overheen.
Leg op beide sneetjes een half stuk omelet en verdeel de tomaat over beide broodjes.
Dek beide sneetjes brood af met de twee andere sneetjes brood en snijd deze door de midden.