Tortilla – vegetarisch

Vegetarische tortilla gesneden op bord
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 35 m
Loading...
(5 / 5)

De tortilla de patatas, is een van origine Spaans gerecht. De tortilla is ook wel een dik omelet gevuld met aardappels en aangevuld met dat wat men verder lekker vind. Een gerecht wat zowel warm als koud zeer goed te eten is. Goed als voorgerecht, als aanvulling voor een salade, maar ook lekker voor lunch met wat brood. Ook voor dit recept zijn er vele variaties, maar er is een constante factor en dat zijn de aardappelen.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes.

  • Stap 2

    Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  • Stap 3

    Verwarm in een grote koekenpan de zonnebloemolie en voeg hieraan de aardappelblokjes toe. Bak deze op hoog vuur goudbruin.

  • Stap 4

    Breng het fornuis terug naar laag vuur en voeg de knoflook en ui toe aan de aardappelblokjes. Fruit deze mee.

  • Stap 5

    Voeg vervolgens de peper, zout en Bonduelle doperwtjes festini toe aan het mengsel en roer dit goed door. Laat dit even warm worden.

  • Stap 6

    Was de tomaten en snijd deze in stukjes.

  • Stap 7

    Breek de eieren in een kom en klop deze los. Voeg de paprikapoeder, tomaat en het mengsel uit de pan toe aan het ei en meng dit door elkaar.

  • Stap 8

    Verwarm wat olie in de pan en giet hierin het eimengsel. Zorg dat alles zich goed verdeeld in de pan. Dek de pan af met een deksel of als je die niet hebt met aluminiumfolie en bak het ei rustig droog op middelhoog vuur.

  • Stap 9

    Is het ei aan de bovenzijde droog, dan is het tijd om deze om te draaien. Gebruik hier eventueel een bord of snijplank voor.

  • Stap 10

    Bak het ei nog ongeveer 5 minuten, daarna kan deze worden geserveerd.

Tips en variaties

  • Wil je liever wel vlees toevoegen aan de tortilla? Maak dan eventueel gebruik van smac of hamblokjes.

  • Voeg gerust nog andere groentes toe. Zo kan je eindeloos variëren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt