Een frittata, een ideaal bijgerecht voor een warme dag, maar ook geschikt als Tapas of hapje op je borrelplank. De chorizo geeft deze frittata een lekkere pittige en kruidige smaak.
Snijd de chorizo in plakjes en vervolgens in partjes. Verwarm een koekenpan en bak hierin de chorizo op laag vuur rustig uit. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
Snipper het sjalotje en voeg deze toe aan de chorizo. Fruit het sjalotje in de chorizo olie.
Voeg vervolgens de aardappelschijfjes toe en bak het geheel even op.
Kluts de eieren in een kom, voeg hier zout en peper aan toe en een scheutje melk. Doe de geraspte kaas erbij en roer het geheel goed door.
Was de peterselie en snijd deze vervolgens fijn. Eenmaal fijngesneden roer je de peterselie door het eimengsel.
Vet een ovenschaal of bakblik in en giet hierin het mengsel van de aardappel, sjalot en chorizo. Giet hier over het eimengsel. Roer waar nodig het geheel nog een beetje door elkaar in het blik of in de schaal.
Zet het blik of de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de frittata in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Haal de frittata uit de oven en laat deze in de vorm afkoelen. Wanneer de frittata is afgekoeld, kan deze uit het blik worden gehaald en in stukken worden gesneden.
Een frittata kan zowel warm, lauwwarm als koud worden gegeten en is daardoor perfect voor bijvoorbeeld een borrel/Tapas plank.