** Normaal

Gon bao kai met pinda's Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 3 bosuitjes fijngesneden
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1-2 el azijn (rijstazijn)
  • 1 el (bruine) basterdsuiker
  • 1 el sojasaus (Tip: Kikkoman Sojasaus)
  • 2 el oestersaus
  • 1-2 el sambal Oelek (meer mag ook als je van pittig houdt)
  • 1/2 tl sesamolie
  • 1 handje geroosterde ongezouten Pinda’s (optioneel)
  • 1 1/2 tl Maizena (opgelost in 1 el water)
  • 300 g kippendijen
  • 3 grote winterpenen
  • 3 paprika's
  • 1 grote ui

Gon bao kai – Chinese kip

Gon bao kai is een licht tot pittig Chinees recept met kip. De saus heeft een kruidig en enigszins zoetzure smaak…

(4.3 / 5)
Pindasoep Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stengel bleekselderij
  • 600 g zoete aardappel,
  • 1 rode peper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el ketjap manis
  • 1,5 l kippen- (of groente-) bouillon
  • 200 g pindakaas
  • 1 el Berbere kruidenmix
  • handje ongezouten pinda's
  • verse koriander, fijngehakt
  • wokolie

Pindasoep

Een heerlijke vegetarische pindasoep, goed gevuld en daardoor prima als maaltijdsoep te gebruiken.

(0 / 5)
Roerbak biefstuk boontjes bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 700 g biefstuk
  • 250 g sperziebonen
  • 1 courgette
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el oestersaus
  • 2 el runder- of kippenbouillon
  • 2 el plantaardige olie
  • 240 gram rijst
  • peper en zout
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 400

Roerbak biefstuk met boontjes

Roergebakken biefstuk in knoflook en peper met boontjes en courgette. De gefruite knoflook en rode peper geven een zachte smaak aan…

(2.7 / 5)
Lebanese spiced flatbread presentatie Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g '00' meel
  • 100 g semolina
  • 1/2 tl zout
  • 1,5 tl basterd suiker
  • 7 g gedroogd gist
  • 325 ml warm water
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el gemalen Baharat kruidenmix
  • 500 g lamsgehakt
  • 75 g rozijnen
  • 300 ml kippenbouillon
  • 250 g Turkse yoghurt
  • 2 groene chilipepers, fijngesneden
  • versgemalen zout, peper
  • 4 takjes verse munt, alleen de blaadjes
  • 16 takjes koriander, alleen de blaadjes

Lebanese spiced flatbread

Zelfgemaakt Lebanese spiced flatbread (platbrood) belegd met gekruid lamsgehakt. Heerlijk als lunch of geserveerd met een salade voor bij het diner.…

(4.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 800 g runderriblap
  • 100 g pancetta of ontbijtspek
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 grote wortels
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 ml rode wijn
  • 100 ml runderbouillon
  • 1 bak kastanjechampignons
  • 2 laurierblaadjes
  • Olie om in te bakken
  • Peper en zout

Stoofvlees – Italiaans

Heerlijke smaakvolle Italiaans stoofvlees. Lekker met zowel pasta als aardappelpuree.

(3.8 / 5)
Saltimbocca kip Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 kippendijen
  • 4 plakken Prosciutto
  • verse salieblaadjes
  • bloem
  • Zout
  • Peper
  • 30 g boter
  • 2 takjes verse tijm
  • 100 ml droge witte wijn of rosé

Saltimbocca Kip

Saltimbocca wordt traditioneel gemaakt van kalfsvlees. Nu hebben wij hem ook met kippendijen gemaakt. Op de kippendij zit nog wat vet…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 kalfsschnitzels
  • 4 plakken Prosciutto
  • 4 verse salieblaadjes
  • Bloem
  • Zout
  • 100 ml marsala
  • 60 g boter

Saltimbocca con Marsala

Saltimbocca is een heerlijke kalfsschnitzels belegd met rauwe ham en salie. Een mooi vleesgerecht, fijn van smaak, past uitstekend in een…

(5 / 5)
Lasagne met courgette, spinazie en pangafilet Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 500 g gehakt
  • 1 el harissa
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 200 g geraspte goudse kaas
  • 300 ml bechamelsaus
  • 1 courgette
  • 12 lasagne vellen

Lasagne

Een goede smaakvolle lasagne, gevuld met courgette en gehakt. Wat de lasagne goed vullend maakt. In het recept wordt verwezen naar…

(4 / 5)
Huis gerookte zalm op bord uit de rookpan Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 600-800 g zalmfilet met vel
  • 225 g grof zeezout
  • 50 g bruine basterdsuiker

Gerookte zalm

Heerlijke zelf gerookte zalm, eenmaal zelfgerookt wil je niet anders meer! Te gebruiken als hoofdgerecht, maar ook als vulling in een…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 125 ml melk
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 200 g suiker
  • 8 gedroogde vijgen
  • 100 g walnoten
  • 1/2 el kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 l melk
  • 7 el kristalsuiker
  • 3 el maizena
  • 1 el margarine
  • 1 pakje Krem Santi(Turkse klop klop)
  • 1 glas espresso met suiker

Turkse vijgentaart (Muballebili incir tatlisi)

Een origineel Turks recept voor een overheerlijke vijgentaart. Lekker bij de koffie, maar ook zeer geschikt als dessert.

(4.7 / 5)
appelcaketaart stukje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 75 g zachte roomboter
  • 150 g (patent) bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 80 g lichte basterdsuiker
  • 1 tl koekkruiden
  • snuifje zout
  • 150 g amandelspijs
  • 1 ei
  • 180 g patent bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 180 g zachte (room)boter
  • 150 g suiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 3 grote eieren
  • 3 el Griekse yoghurt
  • citroen zest
  • 2 tl citroensap
  • 2 appels

Appelcaketaart met spijs

Appelcaketaart heeft een koekbodem met amandelspijs en daarop appelcake met een frisse hint van yoghurt. Een ware verrassing voor een high…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gram sushirijst
  • 5 eetlepels Sake
  • 7 eetlepels zoete rijstazijn
  • 4 eetlepels suiker
  • Halve eetlepel zout
  • Halve liter water

Sushi rijst

Sushi rijst is de basis van vele sushi varianten. De rijst moet op een speciale manier worden gekookt, zodat de smaak behouden blijft.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 Nori vel
  • Japans omelet
  • Zalm
  • Sushi rijst

Sushi Nigiri

Nigiri, is een soort sushi waarbij een klein bolletje rijst met de vingers gevormd wordt. Daar bovenop wordt meestal een stukje…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 Nori vel
  • Sushi rijst
  • Zalm
  • Japanse tonijnsalade

Sushi Gunkan

Gunkan sushi wordt ook wel ‘slagschip sushi’ genoemd. Het is een rechthoekig klompje sushirijst, met een randje nori er om heen.…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 320 g. zachte boter
  • 200 g. bastardsuiker
  • 400 g. bloem
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje of vanille extract
  • Beetje zout

Spritzen

Heerlijke Spritzen zoals je ze alleen bij de banketbakker kunt krijgen.

(4 / 5)
x

Wachtwoord kwijt