Gon bao kai is een licht tot pittig Chinees recept met kip. De saus heeft een kruidig en enigszins zoetzure smaak waarbij zoet de overhand heeft. De saus gaat goed samen met kip en groenten. Ik maak het gerecht compleet met gewokte wortel, paprika en ui, maar het kunnen natuurlijk ook andere groenten zijn.
Snijd de knoflook en rasp de gember zeer fijn. Doe een beetje olie in een wok en fruit de knoflook en gember enkele minuten op een laag vuur. Bak vervolgens ook de fijngesneden bosuitjes even mee.
Zet het vuur wat lager en voeg vervolgens de kippenbouillon, azijn, suiker, sojasaus, oestersaus en sambal toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen. Schep regelmatig even door.
Voeg dan de sesamolie en het maizenapapje toe om de saus in te laten dikken. (Je kunt ook gebruik maken van 1 el maizena express). Laat de Gon bao kai boemboe in een schaaltje afkoelen en maak de wok- of hapjespan even schoon om hierin de kip en groente te wokken.
Maak de wortels schoon en schaaf of snijd ze ze in dunne plakken. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes van ongeveer 2 cm. Maak de ui schoon en snijd deze in grove stukken.
Zet de wok op een hoog vuur en doe daarin ongeveer 1 el olie. Doe daar de paprika bij en wok dit gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de wortel en ui toe en wok het geheel voor zo'n 10 minuten.
Snijd de kippendijen in stukjes van ongeveer 1,5 cm. Schep de gewokte groenten uit de pan en zet deze even apart. Bak nu de kip met 2 el boemboe in de pan. Schep deze regelmatig even goed door.
Doe na 5 minuten de wortel, paprika en ui bij de kip en voeg de overige Gon bao kai boemboe toe aan het geheel en laat dit nog ongeveer 5 minuten pruttelen.
Hak de pinda's op een snijplank wat fijn. Heb je de Gon bao kai opgeschept? Strooi hierover dan nog wat van de gehakte pinda's.