Roerbak biefstuk met boontjes

Roerbak biefstuk boontjes bord
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(2.7 / 5)

Roergebakken biefstuk in knoflook en peper met boontjes en courgette. De gefruite knoflook en rode peper geven een zachte smaak aan het geheel. De sperzieboontjes zij nog wat knapperig naast de zachte courgette.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Voedingswaarde

Calories
400

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd de biefstuk in platte repen op de draad! Bestrooi de plakjes met een beetje peper en zout. Laat het vlees afgedekt even op kamertemperatuur komen.

  • Stap 2

    Was de sperziebonen en de courgette. Snijd de sperziebonen in de lengte doormidden. Snijd de courgette in reepjes van dezelfde dikte en lengte als de sperziebonen.

  • Stap 3

    Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Was de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in hele dunne reepjes.

  • Stap 4 - Rijst koken

    Zet een pan met water op. Kook de rijst volgens de bereidingswijzer op de verpakking. Neem ongeveer 50 tot 60 gram ongekookte rijst per persoon als de rijst een bijgerecht is.

  • Stap 5

    Doe in een wok of anti-aanbakpan een eetlepel olie en verwarm deze op een hoge temperatuur. Voeg het vlees in porties toe en bak deze in 2 a 3 min. lichtbruin. Schep het vlees uit de pan en herhaal deze stap. Als al het vlees gebakken is, houdt het dan nog even apart.

  • Stap 6

    Doe opnieuw een eetlepel olie in de pan en verwarm deze op laag vuur en fruit hierin de knoflook en rode peper. Zet na ongeveer 5 minuten het vuur hoog en voeg dan de sperziebonen toe aan de knoflook en rode peper. Wok het geheel 3 minuten door regelmatig om te scheppen warm. Voeg nu ook de reepjes courgette toe en wok dit 2 minuten mee.

  • Stap 7

    Doe nu de biefstuk weer terug in de pan en voeg de oestersaus en bouillon toe aan het mengsel. Laat het geheel nog even goed doorwarmen. Schep het regelmatig even om. Serveer met de rijst. Eet smakelijk..

Tips & variaties

  • Biefstuk op de draad snijden: Leg het vlees voor je neer en kijk goed hoe de groeven (spiervezels) lopen. Lopen ze horizontaal dan snijd je het vlees verticaal of andersom. Altijd tegen de draad in. Bij het eten zul je merken dat het vlees veel malser en niet taai is.

  • De courgette kan ook door komkommer vervangen worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt