Saltimbocca con Marsala

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 30 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(5 / 5)

Saltimbocca is een heerlijke kalfsschnitzels belegd met rauwe ham en salie. Een mooi vleesgerecht, fijn van smaak, past uitstekend in een Kerstmenu of om iets moois te vieren. Heb je minder tijd en wel zin in een mooi stukje vlees ga dan naar onze Saltimbocca recept.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Meng de bloem met zout en peper. Snijd het vet en alle oneffenheden van de schnitzels, leg ze tussen 2 stukken plasticfolie en sla ze voorzichtig plat. Probeer ze in een rechthoek te slaan.

  • Stap 2

    Bestrooi elke schnitzel met peper. Verdeel de salieblaadjes over het vlees. Leg er een plak prosciutto op.Snijd de schnitzel (met de ham en salie erop) in 3 lange slierten, maar laat aan de bovenzijde een smalle strook intact. Vlecht nu de repen als een vlecht brood en zet de onderzijde vast met een cocktailprikker en bepoeder de schnitzels met bloem.

  • Stap 3

    Verhit de helft van de boter, leg de vlechten in de pan en bak ze 2 minuten aan iedere zijde tot ze goudbruin en mals zijn. Haal de vlechten uit de pan en houd ze afgedekt met aluminiumfolie warm in de oven op 50ºC. Controleer de temperatuur van de oven vooraf goed!

  • Stap 4

    Giet de marsala in de pan en roer de aanbaksels los. Breng de saus aan de kook en kook de saus 1 minuut door op middelhoge temperatuur, passeer en monteer met boter.

Tips & variaties

  • Je kan de Saltimbocca op verschillende manieren maken, gevlochten zoals in dit recept, maar ook plat of opgerold. Om dit recept makkelijk en snel te kunnen uitvoeren is de platte variant het beste om te doen. De smaak komt net zo goed tot zijn recht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

x

Wachtwoord kwijt