Saltimbocca

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Heerlijke kalfsschnitzels belegd met rauwe ham en salie. Een mooi vleesgerecht, fijn van smaak. Deze Saltimbocca is eenvoudiger te bereiden dan de gevlochten variant Saltimbocca con Marsala.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Meng de bloem met zout en peper. Snijd het vet en alle oneffenheden van de schnitzels, leg ze tussen 2 stukken plasticfolie en sla ze voorzichtig plat.

  • Stap 2

    Bestrooi elke schnitzel met peper. Verdeel vervolgens de salieblaadjes over het vlees. Leg er een plak prosciutto op.

  • Stap 3 - Platte variant

    Zet de prosciutto vast met twee cocktailprikkers en bepoeder de schnitzels zijde met bloem.

  • Stap 3 - Opgerolde variant

    Zet de prosciutto vast met twee cocktailprikkers en bepoeder de schnitzels zijde met bloem.

  • Stap 4

    Verhit de boter in een koekenpan. Leg de schnitzels met de prosciutto zijden naar beneden in de pan en bak ze 2 minuten per zijde tot ze goudbruin zijn. Houd het vlees wel voortdurend in beweging, zodat het niet aanbrand!

  • Stap 5

    Blus het geheel af met de droge witte wijn en zet vervolgens de warmtebron laag. Laat het vlees zachtjes even pruttelen. Als de wijn is ingekookt, is de saltimbocca klaar.

Tips & variaties

  • Als het vlees niet meteen opgediend kan worden kun je het afgedekt met aluminiumfolie in de oven op 50ºC warm houden.

  • Je kunt de Saltimbocca met dit recept op verschillende manieren maken, plat of opgerold. De gevlochten variant kun je op onze website vinden via de link bovenaan in dit recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt