Stoofvlees – Italiaans

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 30 m
  • Kooktijd: 4:0 h
  • Klaar in: 4:30 h
Loading...
(3.8 / 5)

Heerlijke smaakvolle Italiaans stoofvlees. Lekker met zowel pasta als aardappelpuree.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snipper de ui en de knoflook. Haal de draden van de bleekselderij en schil de wortels. Snijd daarna de bleekselderij en wortel in dunne plakjes of kleine stukjes. Snijd vervolgens het vlees in niet al te kleine stukjes (formaat dobbelsteen). Bestrooi vervolgens het vlees met wat peper en zout.

  • Stap 2

    Verhit een scheut olijfolie in een braad- of stoofpan. Bak vervolgens het vlees lichtbruin aan. Snijd vervolgens de pancetta of ontbijtspek in kleine blokjes en voeg dit toe aan het vlees. Bak het geheel met de uien, de knoflook en de fijngesneden rozemarijn, 2 minuten mee of totdat de ui glazig is.

  • Stap 3

    Voeg vervolgens de bleekselderij en de wortel toe en bak het geheel nog een paar minuten. Voeg bij dit mengsel vervolgens de tomatenblokjes, de wijn, de bouillon en de 2 laurierblaadjes toe en breng het zachtjes aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat het geheel met de deksel op de pan 3 tot 4 uur stoven. Roer de stoofpot af en toe goed door en controleer of er voldoende vocht in de pan blijft zitten. Wordt het geheel te dik dan kun je nog wat wijn toevoegen.

  • Stap 4

    Controleer na 3/3,5 uur het vlees, wanneer dit mooi uit elkaar valt en zacht aanvoelt in je mond is het vlees goed. Snijd de kastanjechampignons in partjes en voeg deze toe aan de stoofpot. Haal vervolgens voor het laatste half uur de deksel van de pan en laat het geheel nog zachtjes inkoken, zodat er niet veel vocht over blijft. Kook er eventueel wat pasta bij en bon appetit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt